vinter_pan
Foto: Kronofogden

Så många fick skuldsanering i kommunen

Antalet personer med skuldsaneringar i kommunen är kvar på samma nivå 2021 som 2020.

centrum_artikel_host

Under pandemin ökade antalet skuldsaneringar i kommunen från 70 till cirka 80, de senaste siffrorna från Kronofogden för 2021 visar att antalet är kvar på samma nivå, det var bara en ökning med ett enda fall för 2021 jämfört med 2020. Trenden är liknande som i länet där antalet fall är oförändrade 2020 och 2021.

Antalet som sökt skuldsanering ökade kraftigt under pandemin, från 132 personer 2019 till 230 under 2020. 2021 sjönk antalet som sökte skuldsanering till 214. Det är således långt ifrån alla som beviljas skuldsanering.
– Även om vi ser en marginell minskning, så har antalet ansökningar stabiliserat sig på historiskt höga nivåer. Och vi bedömer inte att intresset kommer att avta, säger Per-Olof Lindh, säger enhetschef på Kronofogden.

joes-helsida
oppethus_dec

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

ica_helsida
vinter_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

slottsby_helsida
storemore_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

defacto_helsida
connys_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
connys
pantamera_out
swedol_outsider
slottsby_outsider
storemore_out
oppethus_out
vinter_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
joes_outsider