eu_valet_panorama
Foto: Kronofogden

Så många fick skuldsanering i kommunen

Antalet personer med skuldsaneringar i kommunen är kvar på samma nivå 2021 som 2020.

centrum_artikel_host

Under pandemin ökade antalet skuldsaneringar i kommunen från 70 till cirka 80, de senaste siffrorna från Kronofogden för 2021 visar att antalet är kvar på samma nivå, det var bara en ökning med ett enda fall för 2021 jämfört med 2020. Trenden är liknande som i länet där antalet fall är oförändrade 2020 och 2021.

Antalet som sökt skuldsanering ökade kraftigt under pandemin, från 132 personer 2019 till 230 under 2020. 2021 sjönk antalet som sökte skuldsanering till 214. Det är således långt ifrån alla som beviljas skuldsanering.
– Även om vi ser en marginell minskning, så har antalet ansökningar stabiliserat sig på historiskt höga nivåer. Och vi bedömer inte att intresset kommer att avta, säger Per-Olof Lindh, säger enhetschef på Kronofogden.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

centrum_host_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
pantamera_out
seniormassa_outsider
eldsjal2024_out
nationaldag_outsider
bygdensdag_outsider
connys