centrum_panorama_hostshopping
Foto: Göteborg Energi

Så många elbilar köps i kommunen

Kommuninvånarna har hittills i år köpt 144 elbilar vilket är långt ifrån topplats i antalet elbilar per kommuninvånare.

centrum_artikel_host

Kommuner med höga medelinkomster har högre andel inköpta elbilar enligt Blipp som jämfört elbilsförsäljning i landets kommuner. Flest elbilar per invånare finns i Danderyd, Solna, Nacka och skånska Vellinge. I Danderyd har det köpts in 430 elbilar på totalt 32 677 invånare vilket ger 0,013 bilar/invånare. Sigtuna kommun är på topp 100 listan med 144 elbilar och 0,03 elbilar/invånare. Sju kommuner har inte en enda såld elbil.
– Den totala ägarkostnaden för en elbil är ofta lägre än för motsvarande bensin- och dieselbil. Om laddningsmöjligheter saknas blir det omöjligt att äga en elbil, även fast elbilen skulle vara klimatsmart och ekonomisk för den som har långa avstånd, skriver Blipp i ett pressmeddelande.

connys_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

moderat_pan_helsida
humbacken_helsida
centrum_host_helsida
oppethus_helsida_2023

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

supreme suppliers viagra.
pantamera_out
nrh
humbacken_outsider
swedol_outsider
oppethus_agy_2023_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host