moderat_sep_pan
Foto: Göteborg Energi

Så många elbilar köps i kommunen

Kommuninvånarna har hittills i år köpt 144 elbilar vilket är långt ifrån topplats i antalet elbilar per kommuninvånare.

centrum_artikel_host

Kommuner med höga medelinkomster har högre andel inköpta elbilar enligt Blipp som jämfört elbilsförsäljning i landets kommuner. Flest elbilar per invånare finns i Danderyd, Solna, Nacka och skånska Vellinge. I Danderyd har det köpts in 430 elbilar på totalt 32 677 invånare vilket ger 0,013 bilar/invånare. Sigtuna kommun är på topp 100 listan med 144 elbilar och 0,03 elbilar/invånare. Sju kommuner har inte en enda såld elbil.
– Den totala ägarkostnaden för en elbil är ofta lägre än för motsvarande bensin- och dieselbil. Om laddningsmöjligheter saknas blir det omöjligt att äga en elbil, även fast elbilen skulle vara klimatsmart och ekonomisk för den som har långa avstånd, skriver Blipp i ett pressmeddelande.

pantamera_avc_helsida
centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
toppbanner
defacto_helsida
ungdomsarbete_helsida
valet2022

Ordförande för kommunrevisionen hoppar av politiken

Politik Socialdemokraternas Steffen Oxenvad lämnar politiken efter att bland annat varit ordförande i kommunrevisionen: - Jag kommer inte engagera mig politiskt i Sigtuna kommun för en överskådlig framtid. Det är såklart möjligt att jag hoppar på ett opolitiskt föreningsuppdrag, skulle möjligheten uppstå. Där saknas alltid folk, säger Steffen Oxenvad i ett uttalade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
pantamera_out
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
connys
nrh
arbete_outsider