Foto: Pressbild

Så många budar på villor i kommunen

Villamarknaden i kommunen håller sig stark trots inflation, högre ränta och större utbud.

Villapriserna i kommunen håller sig på samma nivå som för ett år sedan. Priserna har påverkats marginellt enligt siffror från Booli för oktober. En tydlig skillnad jämfört med för ett år sedan är att det nu är dubbelt så många objekt till salu jämfört med förra året. Det tar också drygt två veckor längre tid att sälja en villa idag jämfört med för ett år sedan. En försäljning tar nu 48 dagar i snitt, förra året var det 31 dagar. Siffrorna visar också att priserna sänks men att det inte sker någon förändring från utrop vilket innebär att bostäderna säljs på den prisnivå som de publicerats för. I snitt är det 2,3 bud per villa, en nedgång med 0,3 procentenheter jämfört med förra året.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening