defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander

Så många bilstölder anmäldes i kommunen

Bilstölderna uppges minska och i kommunen var det bara en enda stöld under februari.

centrum_artikel_host

I länet anmäldes 109 bilstölder under februari enligt siffror från Brottsförebyggande rådet som Newsworthy sammanställt. Det är en nedåtgående trend med 17 procent färre bilstölder jämfört med förra året. Toppåret var kring 2006-2207 när det på en månad stals nästan 1000 bilar runt om i länet under en enda månad. Trenden har varit nedåtgående sedan dess.

I kommunen var det bara en enda stöld i februari, åtta kommuner hade en stöld eller färre. I grannkommunen Väsby stals fyra bilar. Flest stölder anmäldes i Stockholm med 41, Järfälla är tvåa med 13 stölder.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

defacto_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

pantamera_avc_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

joes-helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

ica_helsida
seniordag_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

karnkraft_m_topp

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp_outsider
ica_outsider
nrh
connys
seniordag_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
centrum_outsider_host