centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskander

Så många bilstölder anmäldes i kommunen

Bilstölderna uppges minska och i kommunen var det bara en enda stöld under februari.

centrum_artikel_host

I länet anmäldes 109 bilstölder under februari enligt siffror från Brottsförebyggande rådet som Newsworthy sammanställt. Det är en nedåtgående trend med 17 procent färre bilstölder jämfört med förra året. Toppåret var kring 2006-2207 när det på en månad stals nästan 1000 bilar runt om i länet under en enda månad. Trenden har varit nedåtgående sedan dess.

I kommunen var det bara en enda stöld i februari, åtta kommuner hade en stöld eller färre. I grannkommunen Väsby stals fyra bilar. Flest stölder anmäldes i Stockholm med 41, Järfälla är tvåa med 13 stölder.

mp_tack_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

brobygget_2024

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

pantamera_avc_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
brobygget_outsider