vinter_pan
Foto: Försäkringsbolaget If

Så många är sjukskrivna på grund av stress

Andelen kommuninvånare som sjukskrivs för stress är bland de lägsta i länet men nästan var femte som förvärvsarbetat har varit sjukskriven av stress.

centrum_artikel_host

Siffror som Försäkringsbolaget If sammanställt visar att 17 procent av samtliga sjukskrivningar i kommunen i december i år var stressrelaterade.
– Det är oroande, samhällskonsekvenserna av vårt stressande blir allt tydligare i sjuktalen, Kristina Ström Olsson, hälsostrateg på If.

I länet var det 9290 personer som sjukskrevs för stress i december. Det uppges vara en kraftig ökning. Siffran i början av 2010-talet var knappt 2180 personer. I kommunen var det 166 personer som var sjukskrivna på grund av stress vilket motsvarar 17 procent av alla sjukskrivningar totalt sett. Sigtuna kommun har lägsta andelen i länet tillsammans med Botkyrka. I grannkommunerna Väsby var det 21 procent och Bro 19 procent.
– Stressrelaterade sjukskrivningar blir ett allt större samhällsproblem. Främst drabbar det individen, men det är också en viktig signal för arbetsgivare att fånga problemet innan det blir för stort, säger Ifs hälsostrateg Kristina Ström Olsson.

defacto_helsida
slottsby_helsida
ica_helsida
joes-helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

vinter_helsida
oppethus_dec

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

storemore_helsida
nrh_sigtuna
centrum_host_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh
storemore_out
joes_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
ica_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
vinter_outsider
slottsby_outsider
oppethus_out