centrum_panorama_hostshopping
Foto: Försäkringsbolaget If

Så många är sjukskrivna på grund av stress

Andelen kommuninvånare som sjukskrivs för stress är bland de lägsta i länet men nästan var femte som förvärvsarbetat har varit sjukskriven av stress.

centrum_artikel_host

Siffror som Försäkringsbolaget If sammanställt visar att 17 procent av samtliga sjukskrivningar i kommunen i december i år var stressrelaterade.
– Det är oroande, samhällskonsekvenserna av vårt stressande blir allt tydligare i sjuktalen, Kristina Ström Olsson, hälsostrateg på If.

I länet var det 9290 personer som sjukskrevs för stress i december. Det uppges vara en kraftig ökning. Siffran i början av 2010-talet var knappt 2180 personer. I kommunen var det 166 personer som var sjukskrivna på grund av stress vilket motsvarar 17 procent av alla sjukskrivningar totalt sett. Sigtuna kommun har lägsta andelen i länet tillsammans med Botkyrka. I grannkommunerna Väsby var det 21 procent och Bro 19 procent.
– Stressrelaterade sjukskrivningar blir ett allt större samhällsproblem. Främst drabbar det individen, men det är också en viktig signal för arbetsgivare att fånga problemet innan det blir för stort, säger Ifs hälsostrateg Kristina Ström Olsson.

brobygget_2024
centrum_host_helsida
mp_tack_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

fritidsbanken_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
nrh_sigtuna
connys
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider