eldsjal2024_pan

Så många älgar skjuts i kommunen

Antalet älgar som skjuts i Stockholms län har minskat betydligt, och avskjutningsmålen har också minskat inför den kommande jaktsäsongen.

centrum_artikel_host

Under säsongen 2020/2021 fälldes 903 älgar i länet, medan det följande året endast fälldes 738 älgar, en minskning med 18 procent rapporterar Newsworthy. Nationellt sett minskade även antalet fällda älgar från över 82 800 under säsongen 2020/2021 till drygt 63 000 året efter.

Avskjutningsmålen nådde sitt länsvisa mål under förra årets jakt, men i fyra av åtta områden i Stockholms län misslyckades man med att uppnå målen. Inför den kommande jaktsäsongen har avskjutningsmålen minskats till drygt 700 älgar jämfört med knappt 800 året innan. Den lägsta fyllnadsgraden bland områden som administreras av länsstyrelsen i Stockholms län uppmättes i Södertälje, där endast 58 av 75 älgar fälldes.

Det område i länet med högst älgavskjutning per hektar under föregående år var Norrtälje Norra, med 2,4 älgar per 1 000 hektar och totalt 302 fällda älgar. I Sigtuna kommun omfattade två älgförvaltningsområden. I Vallentuna/Närtuna-området fälldes 90 älgar förra året, motsvarande 1,7 älgar per 1 000 hektar, medan Sigtuna-området hade en avskjutning på 0,8 älgar per 1 000 hektar, med totalt 38 fällda älgar, jämfört med 47 året innan.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
storemore_helsida
mp_helsida_eu

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
storemore_out
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out