eldsjal2024_pan
Foto: Pressbild/ABS Wheels

Så kör du säkert under sportlovet

Kommande vecka är det sportlov, det är en normalt trafikintensiv vecka med ökad risk för olyckor: - Det är viktigt att du kör med bra vinterdäck och håller dig utvilad och sansad, säger Andie Lahdo på ABS Wheels.

centrum_artikel_host

ABS Wheels i Arlandastad har tillsammans med information från 50 000 kunder kartlagt vad som anses vara de bästa tipsen för att undvika olyckor, man har också hämtat in information från Motormännen och diverse motorsidor. Kommande vecka är det sportlov för stockholmarna. Sportlovet är en trafikintensiv vecka med många familjer på resa runt om i riket.

Enligt de tips som ABS Wheel sammanställt så ska man ta det lugnt på vägarna, köra försiktigt och vara mer vaksam, inte prata i telefon, undvika omkörningar, se över torkarblad och vätskor i bilen samt hålla barnen sysselsatta. En annan viktig aspekt för att vara en pigg förare är att äta bra mat med högt fiberinnehåll. Får man problem med koncentration, gäspar ofta eller om man känner sig kall och frusen så bör man stanna eftersom det är signaler på trötthet.

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

eldsjal2024_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
pantamera_out
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider