eldsjal2024_pan
Foto: Daniel Iskander

Så klarar du värmeböljan

Undvik helst kollektivtrafik under värmeböljan och se till att få i dig mycket vätska.

centrum_artikel_host

Värmeböljan är över oss och från och med idag väntar tre dygn med över 30 grader, med anledning av hettan har SMHI utfärdat en Klass 1-varning. Temperaturen innebär en ökad påfrestning på kroppen vilket kan ge problem för främst riskgrupper enligt SMHI.

Värmeslag är ett vanligt problem i samband med värmeböljor. Du känner igen det på att du kissar mindre eller känner yrsel, kräkningar, illamående, snabb puls. Tänk på att dricka mycket och hålla dig så svalt det går. Får du livshotande värmeslag ska du kontakta sjukvården akut på 112.

I kollektivtrafiken har SL uppmanat till att man inte ska resa trots att man satt in extra turer med anledning av den rådande coronapandemin enligt ett pressmeddelande från SL. Du som ska resa kollektivt bör förbereda dig på att det blir varmt ombord. Ta med vattenflaska. I Sigtuna kommun bör det finnas fungerande AC ombord på bussarna eftersom det är nya modeller, främst är det äldre bussar som inte har AC.

På pendeltåg finns det luftkonditionering men den har svårt att räcka till om det blir för varmt. När dörrar öppnas försämras den svala luften ombord då det kommer in varm luft, pendeltågen kommer inte att ha automatiska dörröppningar.

storemore_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
connys
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
storemore_out
centrum_outsider_host