Så kan pandemin utveckla sig kommande året

Folkhälsomyndigheten har gjort tre smittspridningscenarier för bland annat Region Stockholm.

centrum_artikel_host

Tre scenarier för smittspridning av covid-19 har tagits fram av Folkhälsomyndigheten som en del av ett regeringsuppdrag. Scenario 0 utgår från dagens låga nivå av ineffektivitet består vilket ger en avtagande spridning, Scenario 1 innebär en ojämn spridning som snabbt tilltar hösten 2020 och sedan snabbt avtar för att sedan minska igen, Scenario 2 innebär en jämnt ökande och utdragen spridning.

Enligt Scenario 0 för Stockholms län skulle smittspridningen vara på en låg nivå under hela hösten och fram till september 2021. För Scenario 1 skulle en uppgång av antalet fall märkas i början av oktober och en kulmen nås i mitten av oktober, därefter sker en nedgång av fall till februari 2021 då det sker en ökning igen. Framåt våren är smittspridningen på låg nivå. Scenario 2 innebär det att smittspridningen ligger på 50 fall om dagen från i höst och ett år framåt.

storemore_helsida
wenngarn_jul_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

centrum_host_helsida
joes-helsida
slottsby_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

defacto_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

ica_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
slottsby_outsider
joes_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna
swedol_outsider
storemore_out
ica_outsider
wnngarn_jul_outsider
ridskola_2020_outsider