eu_valet_panorama
Foto: Sigtuna kommun/White arkitekter

Så kan nya hamnen se ut

Nu finns det en idéskiss för hur nya hamnen i Sigtuna ska se ut.

centrum_artikel_host

Under ett drygt år har dialog genomförts med kommuninvånare om framtidens hamnplan, 120 personer har besvarat en enkät och utöver det har man diskuterat med högstadieelever om hur de vill se hamnen.

Nu har en idéskiss tagits fram som inkluderar mötesplats, parkering, konstverk och en mindre byggnad för exempelvis kafé eller butik. Nu kommer arbetet med tekniska utredningar och framtagande av ritningar, bygget väntas starta hösten 2021.

Här kan du läsa mer om Hamnen i Sigtuna

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

seniormassa_pan
centrum_host_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
eldsjal2024_out
seniormassa_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
nationaldag_outsider
eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider