helsida_bostad
Foto: Jamshid Jamshidi

Så kan framtidens kommun se ut

Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

centrum_artikel_host

Bostäder i centrala Sigtuna och norra Märsta önskar sig ett antal personer som tyckt till om den nya översiktsplanen. I centrala Sigtuna vill man se enfamiljshus och någon anser även att delar av kanotklubbens område intill Garnsviken kan utvecklas till LSS-boende. I Märsta är det främst kring Norrbacka som man vill se bostäder, där är det både radhus/parhus, bostadsrätter och hyresrätter som kommuninvånare vill se.

När det gäller platser som kan utvecklas vill kommuninvånare se gång- och cykelvägar samt lek/aktivitetsytor i både Märsta och Sigtuna. Inte många förslag gäller företagsetableringar, men det som syns är att man önskar sig service och handel i både Märsta och Sigtuna, en bensinmack efterfrågas i Sigtuna vid Sigtuna stadsängar. I Märsta ser man gärna en större industrietablering. Kommuninvånare verkar även uppskatta lugn och ro i naturlivet som finns i anknytning till orterna samt kring Mälaren, något som man vill bevara.

Här kan du tycka till om översiktsplanen 2021

EXTRA

Öhlund kopplas till Hells Angels

Politik SD:s toppnamn Rune Öhlund kopplas till Hells Angels avslöjar Expo: - Jag tar avstånd från deras leverne och vad dom håller på med, säger Öhlund till Expo.

toppbanner
connys_helsida
ungdomsarbete_helsida
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
connys
arbete_outsider
pantamera_out
nrh
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022