nationaldagen_pan
Foto: Förpacknings- och tidningsinsamlingen

Så kan du öka återvinningen hemma

En av fem förpackningar kastas direkt i sopkorgen men det finns enkla sätt att återvinna hemma.

centrum_artikel_host

I höst drar Sigtuna Vatten & Återvinning igång med flerfackskärl där man som kommuninvånare måste sortera ut mer av sina sopor än idag där det är matavfall och restavfall. Förpacknings- och Tidningsinsamlingen menar att det finns enkla sätt underlätta för sorteringen hemma.

Dels kan du ha en snygg plats för återvinningen så att den inte göms undan utan är synlig och lättåtkomlig, du kan platta och vika ihop material så att högen med material minimeras, glöm heller inte badrumssakerna som schampoflaskor, tandkrämstuber med mera. Dessa kan lätt hamna i sopkorgen men man kan lösa återvinning även i badrummet.

connys_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
centrum_host_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
connys
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
nationaldag_outsider
bygdensdag_outsider
centrum_outsider_host