centrum_panorama_hostshopping
Foto: Förpacknings- och tidningsinsamlingen

Så kan du öka återvinningen hemma

En av fem förpackningar kastas direkt i sopkorgen men det finns enkla sätt att återvinna hemma.

centrum_artikel_host

I höst drar Sigtuna Vatten & Återvinning igång med flerfackskärl där man som kommuninvånare måste sortera ut mer av sina sopor än idag där det är matavfall och restavfall. Förpacknings- och Tidningsinsamlingen menar att det finns enkla sätt underlätta för sorteringen hemma.

Dels kan du ha en snygg plats för återvinningen så att den inte göms undan utan är synlig och lättåtkomlig, du kan platta och vika ihop material så att högen med material minimeras, glöm heller inte badrumssakerna som schampoflaskor, tandkrämstuber med mera. Dessa kan lätt hamna i sopkorgen men man kan lösa återvinning även i badrummet.

pantamera_avc_helsida

EU-delegater besökte Märsta

Nyheter EU-befinner sig som bekant i Arlandastad XPO under det första halvåret och på fredagen besökte ett antal delegater Märsta för att diskutera integration.

centrum_host_helsida
defacto_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Kultur & Nöje På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

connys_helsida

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

humbacken_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

moderat_pan_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
nrh
pantamera_out
humbacken_outsider
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider