kyrka_advent _pan
Olov Holst medverkade i debattenFoto: Transportföretagen

Så kan Arlanda fungera som multimodal transportport

Swedavia och Transportföretagen bjöd in till debatt om hur Arlanda och andra flygplatser bättre kan fungera som transportnod.

centrum_artikel_host

Ute i Europa är det närmast en självklarhet med kopplingar mellan flygolats och järnvägar in till stadskärnorna. Arlanda har också den kopplingen men av olika orsaker används inte tåget som färdmedel till och från flygplatsen i samma utsträckning som på andra håll i Europa. Det har lyfts upp problematik kring för dyra priser att resa med tåg till och från Arlanda exempelvis, samt att om man reser med SL så behövs en tilläggsavgift.

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) medverkade i pandeldiskussion om Arlanda som så kallad multimodal transportnod, det vill säga där olika transportmöjligheter, kombineras. Syftet var att öka samverkan mellan transportslagen för att minska den totala energianvändningen och skapa ökad bekvämlighet i resandet. Bland annat vill man även lyfta fram utökad och förbättrad mobiltäckning i anslutning till järnvägsspåren så att man kan arbeta ombord på tågen.

Spadtag för Prologis logistikfastighet i Rosersberg

Näringsliv Det första spadtaget för Prologis nya logistikfastighet i Rosersberg togs på torsdagen: - Närheten till både vägnät, tåg och flyg ger företagen goda möjligheter att effektivt nå Stockholm city, Mälardalen samt övriga Sverige och Europa. Området har även mycket bra access tack vare Stockholms lokaltrafik och nås via bussar och pendeltåg, säger Gunnar Gillholm, VP country manager på Prologis Nordics.

agy_oppethus

Nya food hall får pristak

Näringsliv I vad som beskrivs som en största kommersiella satsningen på Arlanda någonsin kommer det att finnas en food hall: - Resenären ska enkelt kunna ta del av ett varierat matutbud med smaker från olika delar av världen och utbudet ska tillgodose alla de olika typer av behov som resenärerna kan tänkas ha oavsett tid på dygnet, berättar Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning, på Swedavia.

moderat_pan_helsida

Stort intresse för julmarknaden

Näringsliv Sigtuna Julmarknad startar igen söndag 27:e november och intresset uppger vara stort efter pandemin: - Det har varit ett väldigt högt tryck på årets marknadsplatser. Det är så roligt att se hur uppskattad och efterlängtad marknaden fortsätter att vara av både knallar och besökare, säger Annica Jansson, vd Destination Sigtuna.

defacto_helsida

Norwegian storsatsar på Arlanda i sommar

Näringsliv I Norwegians sommarprogram finn ett 50-tal linjer från Arlanda: - Vi är glada över att kunna presentera ett gediget program för nästa sommar. Förra sommarsäsongen visade på en stor reslust i de nordiska länderna och vi förväntar att den trenden fortsätter under 2023, säger Magnus Maursund, Norwegians koncerndirektör för Network, Pricing & Optimisation.

vintermarknad_helsida
julmarknad_2022
centrum_host_helsida
advent_kyrka_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Näringslivsmässa arrangeras i december

Näringsliv Sigtuna kommun bjuder in till en ny näringslivsmässa i Scandinavian XPO i december: - Vi vill kunna erbjuda ett av Sveriges bästa företagsklimat. Det kan vi bara få genom att ha en bra dialog och kontakt med våra företag, säger Annika Bröms, näringslivschef i Sigtuna kommun.

dackskifte_helsida

Sigtuna kommuns företagsklimat fortsätter neråt

Näringsliv Svenskt Näringsliv rankar Sigtunas företagsklimat på plast 81 i landet av 290 kommuner: - Förändringarna sedan förra året är överlag små i Sigtuna. De tydligaste förbättringarna kan vi se i kommunens upphandling och i konkurrens från kommunens verksamheter, säger Olle Karstorp, regionchef Svenskt Näringsliv Stockholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_outsider_host
nrh
connys
dackskifteoutsider
swedol_outsider
marknaden_outsider
kyrka_outsider_advent
ridskola_2020_outsider
vintermarknad_outsider
pantamera_out