valstadagen_pan

Så jämställt är det i kommunen

Sigtuna kommun hör till en av landets mest jämställda kommuner enligt en rapport som Länsförsäkringar har tagit fram.

centrum_artikel_host

Länsförsäkringar har sammanställt kvinnors pension, andel av vab, sjukpenning, årsinkomst och föräldrarledighet i en rapport för att kartlägga hur jämställt det är i kommunerna. Sigtuna hör till en av de mest jämställda, på plats 25 av 290 kommuner. Skillnaden mellan män och kvinnor gällande ekonomiska faktorer är mindre här än på andra platser. I länet är Sigtuna fyra, minst jämställt är det på Danderyd. Väsby är nia. Sämst för kvinnor att bo i är det i Vellinge följt av Danderyd och Grästorp. Bäst i länet är Stockholm på plats 22.

Variablerna som undersökts är pension där kvinnors pension i förhållande till män, för VAB är det mäns vabdagar i förhållande till kvinnor, sjukpenning är mäns sjukpenning i förhållande till kvinnor, årsinkomst är kvinnors lön i förhållande till män och föräldraledighet avser mäns ledighet i förhållande till kvinnor. Största skillnaden mellan män och kvinnor i kommunen är föräldraledighet där kvinnorna har mer än dubbelt så många dagar än män. Minsta skillnaden är i pensionen där kvinnor har knappt en femtedel lägre pension än män.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

Wenngarns_cafe_helsida
pantamera_avc_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

ica_helsida
elon_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

defacto_helsida
centrum_host_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

valstadagen

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

mp_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
mp_outsider
connys
valstadagen_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
centrum_outsider_host
wenngarn_outsider
nrh
student_outsider