moderat_pan_nov
Foto: Riksbanken

Så höga studieskulder har vi

Skulderna till CSN bland kommuninvånarna är drygt 650 miljoner kronor.

centrum_artikel_host

Nästan 5100 invånare i kommunen hade skulder till CSN förra året, det motsvarade totalt 650 miljoner kronor och snittskulden låg på 128 000 kronor. I 46 andra kommuner i landet är skulden per invånare högre än i Sigtuna, högsta snittskulden finns i Lund med 165 000 kronor, i länet är det Solna som toppar med 170 000 kronor. Av samtliga låntagare i kommunen är det 434 som har CSN-skulder som gått till Kronofogden för indrivning, det motsvarar 10 procent av de återbetalningsskyldiga.

budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

centrum_host_helsida
moderat_pan_helsida
dackskifte_helsida
julmarknad_2022
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

pantamera_avc_helsida
advent_kyrka_helsida
connys_helsida
vintermarknad_helsida
defacto_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent
nrh
swedol_outsider
connys
vintermarknad_outsider
dackskifteoutsider
pantamera_out
marknaden_outsider