kyrka_advent _pan
Foto: Riksbanken

Så höga studieskulder har vi

Kommuninvånarna har de 49:e högsta studieskulderna i landet visar siffror från CSN.

centrum_artikel_host

Centrala Studiestödsnämnden, CSN, som lånar ut pengar till studerande samt administrerar utbetalning av diverse studiebidrag, har sammanställt siffrorna för studieskulder i landets kommuner. För Sigtunas del är snittskulden bland kommuninvånarna med skulder 131 000 kronor, totalt är vi skyldiga CSN 700 miljoner kronor. Nästan 5400 har skulder till CSN. 11 procent av kommuninvånarna har skulder vilket långt ifrån en stor andel jämfört med andra kommuner. Klassiska studentstäder som Lund och Uppsala har stor andel invånare med skulder, även Solna är med i toppen. I just Solna har mer än var femte invånare studieskuld och snittskulden är högst i riket med 175 000 kronor.

Under pandemin har CSN slopat maxbeloppet för inkomster och alla som vill studer kan få studiebidrag eller beviljas lån oavsett hur mycket man tjänar. Detta är också en del av att de som studerar inom vård och läkarprogram ska kunna arbeta inom yrket utan att behöva hantera ett nedsatt bidragsbelopp.

dackskifte_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

advent_kyrka_helsida
agy_oppethus
defacto_helsida
moderat_pan_helsida
centrum_host_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

dackskifteoutsider
kyrka_outsider_advent
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys