sap_feb_pan
Foto: Riksbanken

Så höga studieskulder har vi

Kommuninvånarna har de 49:e högsta studieskulderna i landet visar siffror från CSN.

centrum_artikel_host

Centrala Studiestödsnämnden, CSN, som lånar ut pengar till studerande samt administrerar utbetalning av diverse studiebidrag, har sammanställt siffrorna för studieskulder i landets kommuner. För Sigtunas del är snittskulden bland kommuninvånarna med skulder 131 000 kronor, totalt är vi skyldiga CSN 700 miljoner kronor. Nästan 5400 har skulder till CSN. 11 procent av kommuninvånarna har skulder vilket långt ifrån en stor andel jämfört med andra kommuner. Klassiska studentstäder som Lund och Uppsala har stor andel invånare med skulder, även Solna är med i toppen. I just Solna har mer än var femte invånare studieskuld och snittskulden är högst i riket med 175 000 kronor.

Under pandemin har CSN slopat maxbeloppet för inkomster och alla som vill studer kan få studiebidrag eller beviljas lån oavsett hur mycket man tjänar. Detta är också en del av att de som studerar inom vård och läkarprogram ska kunna arbeta inom yrket utan att behöva hantera ett nedsatt bidragsbelopp.

connys_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
steningekompani_helsida
sportlov
spedition_helsida
EXTRA

Fyra döms efter brutal misshandel

Nyheter Fyra personer döms efter en brutal misshandel på Tingvallavägen i Märsta. En man drogs in i en bil av de fyra männen och utsattes sen för slag och sparkar.

funkisfest_helsida
fritidsbanken_sportlov

Renovering av Stora Gatan startar i mars

Nyheter Arbetet med att förnya Stora Gatan i Sigtuna tar sin början den 4 mars och väntas pågå i två år. Handlare på gatan befarar inkomstbortfall. Vilket kommunen ska kompensera för.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
funkisfest_outsider
spedition_outsider
stentekompani_outsider
connys
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
pantamera_out