eldsjal2024_pan
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Så hittar du rätt vinterdäck

Det är snart 1:a december och då blir det lag på vinterdäck om vinterväglag råder: - Kör du utan vinterdäck och åker fast är böteslappen dryga 1200 kronor, berättar Jorge Castro, marknadschef på lokala ABS Wheels.

centrum_artikel_host

1:a december är det lag på vinterdäck om det råder vinterväglag. Vinterdäcken måste vara på fram till 31:a mars. Som vinterväglag klassas snö, is eller modd enligt Jorge Castro, marknadschef på ABS Wheels i Arlandastad. Kör man utan vinterdäck kan man få en böteslapp på 1200 kronor.

Vinterdäcken kan vara dubbfria eller dubbade, de måste dock vara godkända för personbil eller lätta fordon och ha ett mönsterdjup på minst tre millimeter. Du kan se att ett däck är godkänt genom snöflingan.
– Det är viktigt att välja rätt som bilist, man kan kika all information på transportstyrelsens hemsida eller rådfråga någon av däck företagen i kommunen uppger Jorge Castro, ABS Wheels marknadschef.

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

mp_helsida_eu

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
mp_eu_outsider