helsida_bostad
Foto: Daniel Iskandar

Så har det gått för skolan under mandatperioden

Under mandatperioden är andelen behöriga till gymnasiet i praktiken oförändrad likaså lärarbehörigheten.

centrum_artikel_host

Dagens Samhälle och Newsworthy har granskat skolan i Sigtuna kommun. Siffrorna visar oförändrade siffror i kommunen både gällande andelen behöriga lärare samt hur stor andel av eleverna som når gymnasiebehörighet.

Drygt 6 av 10 lärare har behörighet i minst ett ämne vilket är i princip oförändrad nivå jämfört med 2018, där är dock rikssnittet 7 av 10. Högst andel behöriga finns i Danderyd med 82 procent.

Gällande behörighet till gymnasiet var det 86 procent av elevernas som förra läsåret gick ut årskurs 9 med behörighet till yrkesprogram på gymnasiet, en lite färre andel jämfört med 2018 då det var 88 procent. Sigtuna ligger dock nära rikssnittet som är 86,5 procent. Noterbart var att det i slutet av 1990-talet var hela 9 av 10 elever som nådde behörighet till gymnasiet.

Andelen som klarar gymnasiet går upp kraftigt i kommunen under mandatperioden från 59 procent till 69 procent. I Vaxholm är det hela 86 procent som klarar gymnasiet på tre år vilket är länets högsta siffra. Även här ligger Sigtuna nära rikssnittet som är 68,9 procent.

defacto_helsida
valet2022

Bergqvist: Jag skulle vilja fortsätta

Valet 2022 Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) har suttit vid makten sedan 2014: - Jag känner att jag skulle vilja fortsätta att göra mer, säger hon till märsta.nu

valet2022

MP siktar på att styra igen

Valet 2022 Miljöpartiet har tre mandat att försvara och har haft en tung valrörelse på riksnivå men man är redo att återta makten i kommunen.

centrum_sommar2022_helsida
valet2022

Centerpartiet: Omöjlighet att förhandla med SD

Valet 2022 Kommunvalet är långt ifrån räknat dock har Gill Brodin (C) gett ett tydligt besked redan i valdebatten att det inte blir något samarbete med Sverigedemokraterna: - Det är en omöjlighet, sa hon på partiets valvaka.

valet2022

Holst: Nu är det upp till väljarna

Valet 2022 Moderaterna har valvaka tillsammans med några av partierna i kommunledningen på O`Learys: - Känslan lokalt är bra. Vi har levererat under valrörelsen trots pandemin och krig i Ukraina. Vi har haft en otrolig valrörelse och nu är det upp till väljarna, sa Holst.

connys_helsida
valet2022

Axelsson: Har en bra känsla

Valet 2022 Socialdemokraterna håller valvaka på Västra Bangatan och efter att Valundersökningar presenterats var det optimistiskt även för ett lokalt majoritetsskifte: - Jag har en bra känsla, vi har haft 5288 dörrsamtal och träffat många som röstade blått som nu röstar på oss, säger Marie.

ungdomsarbete_helsida
valet2022

Kan bli sista dagen som oppositionsråd

Valet 2022 Marie Axelsson mötte väljarna på Valdagen med rosor. Kampanjandet är lagt åt sidan nu är det fokus på att få kommuninvånare att komma till vallokalen: - Under valrörelsen har jag mött flera hundra kommuninvånare och berättelser om både framgångar och motgångar, men oavsett berättelse har den gemensamma nämnaren handlat om en kommun vi bygger upp tillsammans, som står upp för den lilla människan.

toppbanner
valet2022

Brixskiöld: Största dagen i vårt land

Valet 2022 Utanför S:t pers vallokal stod veteranen i politiska sammanhang Marcus Brixskiöld och delade ut valsedlar: - Demokratin fungerar som bäst när människor använder sin röst utifrån vad man själv vill, sa Marcus till märsta.nu

pantamera_avc_helsida
valet2022

Partidebatt på fredag

Valet 2022 märsta.nu arrangerar på fredag en livesänd debatt där representanter för samtliga partier i fullmäktige medverkar.

valet2022

Lovar 50 nya poliser till kommunen

Valet 2022 Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forsell besökte Märsta Centrum under fredagen och lovade i samband med besöket kraftig mot kriminalitet med 50 nya poliser till Sigtuna kommun.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
nrh
swedol_outsider
arbete_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
ridskola_2020_outsider