defacto_pan2020
Foto: Magnus Granhagen

Så håller kyrkorna öppet

Denna helg är det Allhelgonagelgen och kyrkorna håller öppet för mässor samt besökare som vill tända ljus.

centrum_artikel_host

Allahelhelgonahelgen infaller denna helg. Det är en helg där våra lokala kyrkogårdar tänds upp av allmänhet som besöker anhörigas gravar. Svenska kyrkan har öppet för mässa både lördag och söndag. Lördag är det Alla Helgons dag och söndag är det Alla själars dag. Kyrkor i både Sigtuna, Märsta, Lunda, Skepptuna, Vidbo, Skånela och Norrsunda håller öppet med diverse mässor och egen andakt.

Du hittar program till Märsta Pastorat här och Sigtuna församling här

connys_helsida
joes-helsida
defacto_helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

centrum_host_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

pantamera_avc_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

dack_helsida
ica_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
joes_outsider
dack_outsider
connys
ica_outsider