kyrka_advent _pan
Foto: Magnus Granhagen

Så håller kyrkorna öppet

Denna helg är det Allhelgonagelgen och kyrkorna håller öppet för mässor samt besökare som vill tända ljus.

centrum_artikel_host

Allahelhelgonahelgen infaller denna helg. Det är en helg där våra lokala kyrkogårdar tänds upp av allmänhet som besöker anhörigas gravar. Svenska kyrkan har öppet för mässa både lördag och söndag. Lördag är det Alla Helgons dag och söndag är det Alla själars dag. Kyrkor i både Sigtuna, Märsta, Lunda, Skepptuna, Vidbo, Skånela och Norrsunda håller öppet med diverse mässor och egen andakt.

Du hittar program till Märsta Pastorat här och Sigtuna församling här

idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

centrum_host_helsida
agy_oppethus
connys_helsida
halloween

Här är godischanserna störst

Nöjesnyheter Störst chans att samla på sig mycket godis har barnen på Sätuna. märsta.nu har sammanställt godismöjligheterna i din stadsdel med hjälp av siffror från SCB.

moderat_pan_helsida
höstlov

Stort intresse för musikproduktion

Kulturnyheter Ungdomar i kommunen har stort intresse för musikproduktion och under Höstlovet arrangeras en kurs inom området: - Eftersom vår terminskurs i musikproduktion på kulturskolan är fullbokad och intresset är så stort, ville vi skapa den här möjligheten under höstlovet, säger Beata Alving, kulturskolechef i Sigtuna kommun.

dackskifte_helsida
advent_kyrka_helsida

Eatery hade bästa räkmackan

Nöjesnyheter Eatery på Arlanda hade den bästa räkmackan när sigtunabon Catarina König och "Matgeek" testade räkmackor på onsdagen inför Räkmackans dag som är idag fredag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
kyrka_outsider_advent
dackskifteoutsider
centrum_outsider_host
nrh
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider