defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Så gick det för Skånela i helgen

Skånelas damer föll stort i Vikingahallen medan herrarna vann med uddamålet

centrum_artikel_host

Skånelas herrar vann med uddamålet mot Vinslöv. Avgörandet stod Max broman för med en minut kvar att spela. Sista minuten blev dramatisk när Vinslöv låg på för en poäng med sig hem. Men när Skånela vann tillbaka bolen tog Jimmy Karlsson en timeout med tio sekunder kvar och kylde av tillställningen. Skånela ledde i princip från start till mål, men man tappade flermålsledningar upprepade gånger. Slutresultatet skrevs till 31-30 efter 16-14 i paus till Skånela.

Målen
Ganibegovic 9, Tapper 5, Nilsson 4,Lindberg 3, Nielsen 2, Wärnmark 2, Lindholm 2, Broman 1, Omerovic 1, Lahdo 1, Seric 1

För damerna gick det inte lika bra. Ystad vann klart med 31-21 i Vikingahallen. Skåningarna ledde med 12-10 i paus men i andra gick det utför för Skånela som släppte in hela 19 mål. Främste målskytt blev Vilma Wiberg med hela 11 mål, därefter Sofia Kou Aune med fyra. Skånela är nästjumbo med bara en enda poäng och det ser ut att bli en mörk säsong.

herrallsvenskan

Skickade ner rivalen i Division 1

Handboll Skånela satte spiken i kistan för Rimbos allsvenska sejour, under fredagen besegrade man antagonisterna från landet och skickade samtidigt ner dem i Division 1.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Jimmy Karlsson ny klubbchef

Handboll Skånela IF har utsett avgående tränaren Jimmy Karlsson till ny klubbchef: - Jag är mycket glad och stolt över att ha fått detta erbjudande. Det är med den största respekt och ödmjukhet jag valt att tacka ja till denna chans, säger Karlsson i ett uttalande.

joes-helsida
ica_helsida

Lyckat projekt med Spring och lek i Rosersberg

Sport Spring och lek som sedan i höstas drivs som ett samarbete mellan kommunen och Rosersbergs IK uppges vara ett lyckat projekt: - För Sigtuna kommuns del var det självklart att vara med och stötta det här initiativet från Rosersbergs IK. För oss är det jätteviktigt att på olika sätt kunna bidra till att barns möjligheter till god hälsa och ett aktivt liv främjas, säger Monica Fries.

damallsvenskan

Säkrat kval för Skånela

Handboll Skånela tog en poäng av seriesegraren Aranäs och är därmed klara för kval: - En viktig poäng, skönt inför sista omgången, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter slutsignalen.

pantamera_avc_helsida
EXTRA

Historisk bedrift av RA19 – Kvalar till Allsvenskan

Innebandy Den gångna helgen blev RA19 klara för kval till Allsvenskan: - Ett historiskt sådant då varken Rosersberg eller Arlanda tidigare haft damerna i ett Allsvenskt kval så det är självklart riktigt kul, säger tränare Daniel Eklund.

defacto_helsida
dack_helsida
hockeyettan

Säsongen över för Wings

Ishockey Som väntat krävdes en bedrift av Wings mot Vännäs med tre poäng och mål för att knipa play off-plats. Det blev bara två och därmed spelar det ingen roll för Wings vad som händer i Kalix.

Wiggan taggat trots att skyttekungen lämnat

Fotboll Wigör tar nya tag i årets Division 7, men man får göra det utan sin notoriske målskytt Oskar Brask som lämnat för studier i Umeå: - Vi är riktigt spända inför kommande säsong. Det var en besvikelse att vi inte lyckades nå hela vägen förra året, men vi har knutit näven i fickan och har satt upp som mål att vinna serien i år, säger tränare Viktor Brask.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
ridskola_2020_outsider
dack_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
ica_outsider
connys
pantamera_out
joes_outsider