defacto_pan2020
Kim Taekwondos gäng i Holland; Alva Vennberg, Nazaah Waliullah, Tea Karlberg, Jens Lundin (coach) och Philip Rosenberg Foto: Insändarbild

Så gick det för Kim Taekwondo i Holland

Kim Taekwondo har varit i Holland på Dutch Open och kom hem med ett brons och flera fina insatser.

centrum_artikel_host

Alva Vennberg, Nazaah Waliullah, Tea Karlberg och Philip Rosenberg åkte till Dutch Open tillsammans med coachen Jens Lundin. Tävlingen är klassisk takekwondomark och hölls för 50:e gången. Kim Taekwondo har fina minnen från tävlingen med medaljer i alla valörer. Nu blev det också fina resultat men inget guld. Däremot brons för Philip Rosenberg i 61 kilo kadett som fick se sig slagen i semifinalen mot en VM-motståndare från Italien som sedan vann finalen.

Alva Vennberg svarade för en stark insats i 47 kilo junior men föll direkt mot Tyskland. Nazaah Waliullah vann två matcher men föll mot Polen som sedermera vann turneringen viktklassen 41 kilo kadett. För Tea Karlberg i 55 kilo junior blev det en seger men därefter förlust.

ica_helsida
herrallsvenskan

Skickade ner rivalen i Division 1

Handboll Skånela satte spiken i kistan för Rimbos allsvenska sejour, under fredagen besegrade man antagonisterna från landet och skickade samtidigt ner dem i Division 1.

defacto_helsida

Jimmy Karlsson ny klubbchef

Handboll Skånela IF har utsett avgående tränaren Jimmy Karlsson till ny klubbchef: - Jag är mycket glad och stolt över att ha fått detta erbjudande. Det är med den största respekt och ödmjukhet jag valt att tacka ja till denna chans, säger Karlsson i ett uttalande.

dack_helsida
joes-helsida

Lyckat projekt med Spring och lek i Rosersberg

Sport Spring och lek som sedan i höstas drivs som ett samarbete mellan kommunen och Rosersbergs IK uppges vara ett lyckat projekt: - För Sigtuna kommuns del var det självklart att vara med och stötta det här initiativet från Rosersbergs IK. För oss är det jätteviktigt att på olika sätt kunna bidra till att barns möjligheter till god hälsa och ett aktivt liv främjas, säger Monica Fries.

damallsvenskan

Säkrat kval för Skånela

Handboll Skånela tog en poäng av seriesegraren Aranäs och är därmed klara för kval: - En viktig poäng, skönt inför sista omgången, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter slutsignalen.

connys_helsida
EXTRA

Historisk bedrift av RA19 – Kvalar till Allsvenskan

Innebandy Den gångna helgen blev RA19 klara för kval till Allsvenskan: - Ett historiskt sådant då varken Rosersberg eller Arlanda tidigare haft damerna i ett Allsvenskt kval så det är självklart riktigt kul, säger tränare Daniel Eklund.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
hockeyettan

Säsongen över för Wings

Ishockey Som väntat krävdes en bedrift av Wings mot Vännäs med tre poäng och mål för att knipa play off-plats. Det blev bara två och därmed spelar det ingen roll för Wings vad som händer i Kalix.

Wiggan taggat trots att skyttekungen lämnat

Fotboll Wigör tar nya tag i årets Division 7, men man får göra det utan sin notoriske målskytt Oskar Brask som lämnat för studier i Umeå: - Vi är riktigt spända inför kommande säsong. Det var en besvikelse att vi inte lyckades nå hela vägen förra året, men vi har knutit näven i fickan och har satt upp som mål att vinna serien i år, säger tränare Viktor Brask.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
joes_outsider
dack_outsider
connys
nrh