moderat_pan_nov

Så fördelas skolmiljarden bland kommunens skolor

Sigtuna kommun fick 1,3 miljoner konor, nu har det beslutats hur dessa ska fördelas bland kommunens huvudmän.

centrum_artikel_host

Den så kallade skolmiljarden från regeringen innebar att Sigtuna kommuns skolor fick 1,3 miljoner kronor. Av dessa hamnade ca 300 000 kronor hos Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen eftersom Sigtuna kommun är huvudman för Arlandagymnasiet.

Av grundskolorna i kommunen så får Sigtuna kommuns skolor 838 000 kronor. IES Sigtuna får 84 000 kronor, Josefinaskolan 34 000, SSHL 35 000 kronor, Bergius 37 000 kronor och Väringaskolan 35 700 kronor.

Pengarna fördelas proportionerligt utifrån elevunderlaget som respektive huvudman har. Kommunen har cirka 4600 elever, IES Sigtuna har seglat upp som näst största aktör inom grundskola med 461 elever, därefter Bergius och Väringaskolan med cirka 200 elever och SSHL samt Josefina ligger kring 190 elever.

Syftet med skolmiljarden har varit att eleverna ska få ökade förutsättningar till likvärdig och jämlik utbildning trots pandemin. Pengarna ska användas till riktade insatser av huvudmännen för ökad måluppfyllelse bland elever som drabbats särskilt under pandemin.

centrum_host_helsida

EU-delegater besökte Märsta

Politik EU-befinner sig som bekant i Arlandastad XPO under det första halvåret och på fredagen besökte ett antal delegater Märsta för att diskutera integration.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

humbacken_helsida

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

moderat_pan_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys
nrh
pantamera_out
humbacken_outsider