eldsjal2024_pan
Husby-Ärlinghundra kyrkaFoto: Svenska kyrkan

Så firas julen i kyrkan

Märsta Pastorat med kyrkor på landsbygden och i Rosersberg och Märsta har ett späckat program för den som vill besöka en kyrka.

centrum_artikel_host

Julen närmar sig med stormsteg. Det innebär ett späckat schema i kyrkorna i Rosersberg och Märsta samt landsbygden. I år bjuder Märsta Pastorat in till ett gemensamt julfirande i Valsta Församlingshem.
– Det brukar vara ett 40-tal personer som samlas för att delta i julbönen och sedan äta julmat tillsammans, pyssla och umgås. Så kommer tomten också. Julfesten är sponsrad av lokala affärer och företag. För att hinna ordna mat och andra förberedelser är det anmälan i förväg, berättar Frida Gustafsson som är diakon.

Midnattsmässa i Husby-Ärlinghundra
Julnatten bjuder på Midnattsmässa med start 23.00 på Julafton i Husby-Ärlinghundra kyrka.
– Då blir det tillfälle att sjunga med i och lyssna till underbara julsånger. Och så kommer jag även att spela Koppången tillsammans med sångsolister. Ja, jag vet att Per-Erik Moréus melodi egentligen inte är en julsång, men med Py Bäckmans fantastiska text blir den en av mina största julfavoriter, säger Gunilla Norlin som övar på orgeln i kyrkan.

Julottor finns i tre olika kyrkor beroende på hur tidig man vill vara. Vidbo startar klockan 6 på morgonen, därefter Valsta Kyrka klockan 7 och Skånela kyrka klockan 8. Dessutom har man Vintercafé i Rosersberg 27:e december och 3 och 10 januari i Rosersbergs Församlingsgård.

Klicka här för att läsa mer om Julen i Märsta pastorat

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

eldsjal2024_helsida
steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
storemore_helsida
mp_helsida_eu

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

centrum_host_helsida

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
pantamera_out
stentekompani_outsider
mp_eu_outsider
storemore_out
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host