centrum_panorama_hostshopping
Husby-Ärlinghundra kyrkaFoto: Svenska kyrkan

Så firas julen i kyrkan

Märsta Pastorat med kyrkor på landsbygden och i Rosersberg och Märsta har ett späckat program för den som vill besöka en kyrka.

centrum_artikel_host

Julen närmar sig med stormsteg. Det innebär ett späckat schema i kyrkorna i Rosersberg och Märsta samt landsbygden. I år bjuder Märsta Pastorat in till ett gemensamt julfirande i Valsta Församlingshem.
– Det brukar vara ett 40-tal personer som samlas för att delta i julbönen och sedan äta julmat tillsammans, pyssla och umgås. Så kommer tomten också. Julfesten är sponsrad av lokala affärer och företag. För att hinna ordna mat och andra förberedelser är det anmälan i förväg, berättar Frida Gustafsson som är diakon.

Midnattsmässa i Husby-Ärlinghundra
Julnatten bjuder på Midnattsmässa med start 23.00 på Julafton i Husby-Ärlinghundra kyrka.
– Då blir det tillfälle att sjunga med i och lyssna till underbara julsånger. Och så kommer jag även att spela Koppången tillsammans med sångsolister. Ja, jag vet att Per-Erik Moréus melodi egentligen inte är en julsång, men med Py Bäckmans fantastiska text blir den en av mina största julfavoriter, säger Gunilla Norlin som övar på orgeln i kyrkan.

Julottor finns i tre olika kyrkor beroende på hur tidig man vill vara. Vidbo startar klockan 6 på morgonen, därefter Valsta Kyrka klockan 7 och Skånela kyrka klockan 8. Dessutom har man Vintercafé i Rosersberg 27:e december och 3 och 10 januari i Rosersbergs Församlingsgård.

Klicka här för att läsa mer om Julen i Märsta pastorat

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

oppethus_helsida_2023

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

moderat_pan_helsida
connys_helsida
humbacken_helsida
centrum_host_helsida
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

humbacken_outsider
ridskola_2020_outsider
oppethus_agy_2023_outsider
swedol_outsider
connys
centrum_outsider_host
nrh
pantamera_out