valstadagen_pan
Husby-Ärlinghundra kyrkaFoto: Svenska kyrkan

Så firas julen i kyrkan

Märsta Pastorat med kyrkor på landsbygden och i Rosersberg och Märsta har ett späckat program för den som vill besöka en kyrka.

centrum_artikel_host

Julen närmar sig med stormsteg. Det innebär ett späckat schema i kyrkorna i Rosersberg och Märsta samt landsbygden. I år bjuder Märsta Pastorat in till ett gemensamt julfirande i Valsta Församlingshem.
– Det brukar vara ett 40-tal personer som samlas för att delta i julbönen och sedan äta julmat tillsammans, pyssla och umgås. Så kommer tomten också. Julfesten är sponsrad av lokala affärer och företag. För att hinna ordna mat och andra förberedelser är det anmälan i förväg, berättar Frida Gustafsson som är diakon.

Midnattsmässa i Husby-Ärlinghundra
Julnatten bjuder på Midnattsmässa med start 23.00 på Julafton i Husby-Ärlinghundra kyrka.
– Då blir det tillfälle att sjunga med i och lyssna till underbara julsånger. Och så kommer jag även att spela Koppången tillsammans med sångsolister. Ja, jag vet att Per-Erik Moréus melodi egentligen inte är en julsång, men med Py Bäckmans fantastiska text blir den en av mina största julfavoriter, säger Gunilla Norlin som övar på orgeln i kyrkan.

Julottor finns i tre olika kyrkor beroende på hur tidig man vill vara. Vidbo startar klockan 6 på morgonen, därefter Valsta Kyrka klockan 7 och Skånela kyrka klockan 8. Dessutom har man Vintercafé i Rosersberg 27:e december och 3 och 10 januari i Rosersbergs Församlingsgård.

Klicka här för att läsa mer om Julen i Märsta pastorat

nrh_sigtuna

ADAAM vann en Grammis

Nöjesnyheter Under onsdagskvällen hölls Grammisgalan, den årliga musikprisutdelningen som hyllar det bästa inom svensk musik. Bland de vinnarna fanns Märstaartisten ADAAM, som tillsammans med Loam var nominerad för låten "Fakka ur".

defacto_helsida

Brännplattan Open gör comeback

Nöjesnyheter Efter två års uppehåll på grund av pandemin är Brännplattan Open brännbollsturnering tillbaka i Sigtuna kommun. Evenemanget, som syftar till att utse kommunens bästa brännbollslag, kommer att hållas lördagen den 3 juni på Vikingafältet i Märsta.

Wenngarns_cafe_helsida

Sigtuna stad firar Valborg med traditionell sång och brasa

Nöjesnyheter Sigtuna stad har en lång tradition av att fira Valborg med majbrasor och körsång. Sedan början av 1900-talet har invånarna i Sigtuna stad samlats för att välkomna våren med eld och sång. Ursprungligen tändes majbrasan på Harberget, men på 1920-talet tillkom traditionen med körsång och tal när Sigtunastiftelsen etablerades, och firandet hölls då uppe på Klockbacken. På 1950- och 1960-talen hölls firandet nere vid hamnen.

centrum_host_helsida

Nu finns samtidsbilder från kommunen

Kulturnyheter Stockholms läns museum har lanserat 10 000 bilder från länsbor i ett samtidsalbum: - Jätteroligt att vi nu har nått 10 000 fotografier i Samtidsbild. De uppladdade fotografierna en unik bild av det samtida livet och vardagen i vårt län som bidrar till vårt gemensamma kulturarv, säger museichef Annelie Kurttila.

joes-helsida

Kulturpriset och Årets ungdomsledare utsedda

Kulturnyheter Kultur- och fritidsnämnden i Sigtuna kommun har nyligen beslutat om vilka som kommer att ta emot Kulturpriset och Årets ungdomsledare för år 2022. Priset delas ut till personer som utfört intressefyllt och framgångsrikt arbete inom kulturella eller idrottsliga områden i kommunen.

Wetzig släpper barnbok efter tre års arbete

Kulturnyheter Efter tre års hårt arbete är det äntligen dags för Anna-Karin Wetzig att släppa sin första barnbok, Årstider. Boken är en lekfull inbjudan till att reflektera över skillnader i månader och årstider, och riktar sig till barn mellan 2 och 6 år.

mp_helsida

Spred påskglädje i Valsta

Kulturnyheter Ungdomsstyrelsen och Söndagsskolagruppen arrangerade påskhälsning och överraskning för barnen i S:t Johannes Syrisk Ortodoxa kyrkan i Märsta, med syfte att sprida glädje och påminna om påskens betydelse.

FunkisFiket invigdes

Nöjesnyheter Förra veckan invigdes FunkisFiket i Träffpunkten, en plats där personer med funktionsvariationer kan träffas en kväll i veckan.

pantamera_avc_helsida
elon_helsida
connys_helsida
valstadagen

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

wenngarn_outsider
connys
joes_outsider
swedol_outsider
valstadagen_outsider
mp_outsider
centrum_outsider_host
nrh
student_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out