helsida_bostad
Foto: Jamshid Jamshidi

Så farliga är vägarna

Tre vägar i kommunen anses ha osäkra kurvor med eventuellt för hög hastighet.

centrum_artikel_host

SVT har efter Uppdrag Granskning om en dödsolycka i Norrland kartlagt vägar med farliga kurvor. Tre av dessa vägar finns i Sigtuna kommun, det rör dels väg 263 mellan Märsta-Erikssund, där har två kurvor identifierats vara feldimensionerade. Det är kurvorna strax norr om Sigtuna mellan Pilsbo och Wenngarn.

Även om man hålla 70 km/h i svängen så riskerar man att hamna i motsatt vägbana. Enligt statistiken som SVT tagit fram har det inträffat 30 trafikolyckor på väg 263 mellan Märsta-Erikssund de senaste fem åren. Dock har bara enstaka av dessa skett i det aktuella området som pekas ut som ”riskabelt”. De flesta av olyckorna på väg 263 sker mellan Arlandastad-Märsta och mellan Märsta-Sigtuna. Varje dygn färdas nästan 10 000 bilar på den aktuella vägsträckan.

Ett större problem är väg 896 mellan Måbyleden-Husby. Den har hela 42 kurvor med friktionsproblem, men de senaste fem åren har det bara skett 4 olyckor på vägen. 1339 bilar färdas i snitt på väg 896.

På väg 273 finns det en kurva med friktionsproblem, den ligger just öster om Arlanda. De senaste sju åren har sju olyckor inträffat mellan Arlanda-Almungerondellen.

toppbanner
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
ungdomsarbete_helsida
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
swedol_outsider
nrh
arbete_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
pantamera_out