sap_feb_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Så farliga är vägarna

Tre vägar i kommunen anses ha osäkra kurvor med eventuellt för hög hastighet.

centrum_artikel_host

SVT har efter Uppdrag Granskning om en dödsolycka i Norrland kartlagt vägar med farliga kurvor. Tre av dessa vägar finns i Sigtuna kommun, det rör dels väg 263 mellan Märsta-Erikssund, där har två kurvor identifierats vara feldimensionerade. Det är kurvorna strax norr om Sigtuna mellan Pilsbo och Wenngarn.

Även om man hålla 70 km/h i svängen så riskerar man att hamna i motsatt vägbana. Enligt statistiken som SVT tagit fram har det inträffat 30 trafikolyckor på väg 263 mellan Märsta-Erikssund de senaste fem åren. Dock har bara enstaka av dessa skett i det aktuella området som pekas ut som ”riskabelt”. De flesta av olyckorna på väg 263 sker mellan Arlandastad-Märsta och mellan Märsta-Sigtuna. Varje dygn färdas nästan 10 000 bilar på den aktuella vägsträckan.

Ett större problem är väg 896 mellan Måbyleden-Husby. Den har hela 42 kurvor med friktionsproblem, men de senaste fem åren har det bara skett 4 olyckor på vägen. 1339 bilar färdas i snitt på väg 896.

På väg 273 finns det en kurva med friktionsproblem, den ligger just öster om Arlanda. De senaste sju åren har sju olyckor inträffat mellan Arlanda-Almungerondellen.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

sportlov
centrum_host_helsida
funkisfest_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

spedition_helsida
pantamera_avc_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

fritidsbanken_sportlov

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

skridskodisco_helsida
steningekompani_helsida
connys_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

funkisfest_outsider
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
spedition_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
skridskodisco_outsider