vintermarknad_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Så farliga är vägarna

Tre vägar i kommunen anses ha osäkra kurvor med eventuellt för hög hastighet.

centrum_artikel_host

SVT har efter Uppdrag Granskning om en dödsolycka i Norrland kartlagt vägar med farliga kurvor. Tre av dessa vägar finns i Sigtuna kommun, det rör dels väg 263 mellan Märsta-Erikssund, där har två kurvor identifierats vara feldimensionerade. Det är kurvorna strax norr om Sigtuna mellan Pilsbo och Wenngarn.

Även om man hålla 70 km/h i svängen så riskerar man att hamna i motsatt vägbana. Enligt statistiken som SVT tagit fram har det inträffat 30 trafikolyckor på väg 263 mellan Märsta-Erikssund de senaste fem åren. Dock har bara enstaka av dessa skett i det aktuella området som pekas ut som ”riskabelt”. De flesta av olyckorna på väg 263 sker mellan Arlandastad-Märsta och mellan Märsta-Sigtuna. Varje dygn färdas nästan 10 000 bilar på den aktuella vägsträckan.

Ett större problem är väg 896 mellan Måbyleden-Husby. Den har hela 42 kurvor med friktionsproblem, men de senaste fem åren har det bara skett 4 olyckor på vägen. 1339 bilar färdas i snitt på väg 896.

På väg 273 finns det en kurva med friktionsproblem, den ligger just öster om Arlanda. De senaste sju åren har sju olyckor inträffat mellan Arlanda-Almungerondellen.

budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

centrum_host_helsida
dackskifte_helsida
pantamera_avc_helsida
moderat_pan_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

connys_helsida
advent_kyrka_helsida
defacto_helsida
vintermarknad_helsida
julmarknad_2022

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_outsider_host
kyrka_outsider_advent
ridskola_2020_outsider
vintermarknad_outsider
connys
pantamera_out
marknaden_outsider
swedol_outsider
nrh
dackskifteoutsider