eu_valet_panorama
En räksmörgåsFoto: Privat

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

centrum_artikel_host

Johan Javeus uttryckte sin förvåning över det höga priset på en räksmörgås och en öl på Landvetters flygplats, vilket uppgick till 422 kronor.

Nu kan jämförelsetjänsten Zmarta avslöja att den dyraste räksmörgåsen på en svensk flygplats serveras på Sky Horizon på Arlanda och kostar 299 kronor, vilket är 30 kronor mer än priset på Landvetter. Tillsammans med en stor stark blir priset 428 kronor, om man väljer den billigaste ölsorten. Att flyga två personer från Arlanda till Liverpool i april kostar i sin tur 318 kronor, men utan mat eller dryck inkluderat.

”Frustrationen många känner bottnar nog i känslan att man inte har något annat val än att äta och dricka på flygplatsen. Vi vill därför öka transparensen kring priserna så att människor kan jämföra själva och göra val som passar deras behov. Men man ska också komma ihåg att pris är det du betalar och värde är vad du får,” säger Ola Söderlind, kommunikationsansvarig på Zmarta.

På Arlanda är priserna för räksmörgåsar på olika ställen följande:
Sky Horizon: 299 kronor
Nordic Kitchen & Bar: 295 kronor
Taste by Nordrest: 209 kronor
Eatery: 185 kronor
C/C Cornelius Coffe: 159 kronor
Caffè Ritazza: 149 kronor
Gateau: 139 kronor
RC Café & Patisserie: 135 kronor

Sammanlagt säljs det över 360 000 räksmörgåsar bara på Arlanda och Landvetter flygplatser varje år, med ett genomsnittligt pris på 196 kronor, vilket innebär att det säljs räksmörgåsar för över 70 miljoner kronor årligen.

mp_helsida_eu

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
seniormassa_pan

Klart med övertagande av fastigheter från Rikshem

Näringsliv Kommunfullmäktige i Sigtuna har fattat beslutet att godkänna kommunens förvärv av 14 samhällsfastigheter från Rikshem. Dessa fastigheter, som inkluderar LSS-boenden, förskolor, skolor och ett äldreboende, kommer att övergå till kommunens ägo.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider
mp_eu_outsider
connys
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna