centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/SAS

Så drabbades SAS av strejken

SAS som har en stor del av Arlandas flygtrafik drabbades rejält i samband med pilotstrejken.

centrum_artikel_host

Varje dag var det ett 100-tal avgångar till och från Arlanda som ställdes in på grund av pilotstrejken. Nu kommer facit för SAS, antalet passagerare minskade med 14,5 procent i april och flygkapaciteten med nästan lika mycket. Dock innebar en högre kabinfaktor på de flygningar som inte påverkades av strejken till en ökning av enhetsintäkterna med 8,6 procent. Under pilotstrejkens fem första dagar ställdes 2800 flygningar in med SAS och 270 000 resenärer drabbades.
– Jag beklagar verkligen att våra kunder drabbades av pilotstrejken och inte kunde resa som planerat. Även om väldigt många kollegor på SAS har arbetat dag och natt för att hjälpa drabbade resenärer, är jag medveten om att vi inte lyckades hjälpa alla i denna svåra situation. Nu när strejken är över, kommer vi att göra vårt yttersta för att återuppbygga förtroendet hos våra kunder. När vi närmar oss sommarsäsongen ser vi fram emot att välkomna resenärerna ombord på våra flygningar till befintliga och nya destinationer, säger Rickard Gustafson, VD för SAS, i ett pressmeddelande.

SAS har över 30 miljoner passagerare årligen och har 800 flygningar per dag på 272 linjer till 125 destinationer i Skandinavien, Europa, USA och Asien.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida
connys_helsida
brobygget_2024

Företagsklimatet anses vara på bättringsvägen

Näringsliv Enligt en nyligen genomförd enkät av Svenskt Näringsliv upplever företagen i Sigtuna kommun ett förbättrat företagsklimat. 154 företag i Sigtuna deltog i undersökningen "Lokalt företagsklimat", som totalt samlade svar från över 3800 företag i Stockholms län. Resultaten visar en positiv utveckling inom flera områden jämfört med föregående år.

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
connys
fritidsbanken_outsider