eldsjal2024_pan
Foto: Daniel Iskander/Genrebild

Så bra är det att bo i kommunen som konsument

Sigtuna är en helt ok kommun för konsumenter att bo i visar Sveriges konsumenters granskning.

centrum_artikel_host

Sveriges konsumenter har tillsammans med tidningen Råd och Rön kartlagt hur bra det är att vara konsument i landets kommuner. Sigtuna är en helt ok kommun för den som är konsument, kommunen får 70 i poäng av 100, förra året var poängen 61. Det som är bra med kommunen är att det finns en konsumentvägledning i kommunal regi. Kommunen har tre veckors väntetid för hjälp med budget- och skuldrådgivning vilket är en halv vecka mindre än rikssnittet. Dock är väntetiden lika lång som förra året.

Andra faktorer som bidrar till kommunen poäng är att 75 procent av livsmedelsanläggningarna kontrolleras årligen och att det i snitt är 2,3 kilometer till ett ställe där man kan ta ut kontanter. Cirka tio av länets kommuner håller sämre nivå än Sigtuna kommun för den som är konsument. Dock är Sigtuna tillsammans med Botkyrka och Stockholm några av kommunerna som hör till de bättre i länet. Sämst är det i Norrtälje där poängen var 28 av 100.

Källa: Sveriges konsumenter

storemore_helsida

Resnär upptäckt med större mängd pengar

Nyheter En incident med misstänkt penningtvätt har inträffat på Arlanda flygplats. Vid klockan 09:49 den 19 april upptäckte tullpersonal en resenär med en betydande mängd kontanter i sin väska.

connys_helsida

Cykelutmaning för Naturklasser på Arlandagymnasiet

Nyheter Eleverna på Arlandagymnasiet tar pedalen till en ny nivå med en spännande cykelutmaning som pågår just nu. Initiativet kommer från deras biologilärare Mathias Alterman, och det har redan väckt stor entusiasm bland eleverna.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Nyheter Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
eldsjal2024_out
connys
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host