defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun
Foto: Sigtuna kommun
Foto: Sigtuna kommun
Foto: Sigtuna kommun

Så blir nya Vattentornsparken

Vattentornsparken är nu klar och ska bjuda in till aktivitet även när det är mörkt.

centrum_artikel_host

Vattentornsparken i Valsta är redo för aktivitet för små som stora, det finns en ny lekdel, boulebana, nya möbler, planteringar och ökad belysning.
– Den stora satsningen på att öka attraktiviteten och tryggheten i Valsta fortsätter. Vattentornsparken har nu blivit en väldigt trevlig och fin mötesplats för såväl ung som äldre, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Sigtuna har under några år arbetat med området för att skapa trygghet och göra den till en inbjudande plats. Belysningen har haft en central roll i planeringen.
– Den linspända belysningen som går över en del av lekdelen och över bouleplanen skapar ett rum i rummet som gör att det nästan känns som ett vardagsrum utomhus. Det är en påkostad detalj som både har funktion och skapar trygghet samtidigt som det är en extra estetisk detalj som är unik för den här parken, berättar projektledaren Christine Snäll Åkerblom.

Belysningen är ledbaserad och energisnål samt driftsäker. Den gröna ljussättningen ska harmonisera med naturen, möbler och lekutrustning.
– Det här är en väldigt fin mötesplats i skogen, med boulebanan och grillen. Det är vackert med de gamla träden som finns kvar, samtidigt som vi har röjt och tagit bort träd för att öppna upp och skapa trygghetskänsla i parken, fortsätter Christine Snäll Åkerblom.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
joes-helsida
connys_helsida
ica_helsida
centrum_host_helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Politik Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

dack_helsida
hamnplanen

Restaurang på hamnplan pausas

Nyheter Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
joes_outsider
nrh
connys
pantamera_out
dack_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider