eldsjal2024_pan
Foto: Illustration/Sigtuna kommun

Så blir nya Tingvallaskolan

Under några månader har markarbetet för Tingvallaskolan pågått, när skolan står klar 2022 kan den ta emot nästan 600 elever.

centrum_artikel_host

Om två år ska Tingvallaskolan stå klar, markarbetet har pågått en tid och påverkat framkomligheten på Tingvallavägen ända sen i våras. Det första symboliska spadtaget togs dock under tisdagen. Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) gick själv på Tingvallaskolan för 40 år sen. Nu var det hon som tog spadtaget:
– De nya byggnaderna har stort fokus på de så viktiga fysiska lärmiljöerna. Här kommer det finnas alla möjligheter att kunna genomföra moderna pedagogiska idéer. Förbättringarna i lärmiljöerna bidrar också till arbetsro och trygghet, vilket främjar lärandet. Ljus, rymd och naturmaterial har varit centrala principer för att skapa en harmonisk, vacker och god studiemiljö och jag är verkligen glad att vi äntligen kan sätta igång med byggandet.

När skolan står klar kommer den att vara treparallellig i årskurserna från förskoleklass till årskurs 6 med plats för ca 590 elever och 80 personal. Vid behov ska den kunna användas för åk 7-9 också.

Samtidigt byggs Aspbackens förskola ut, kapaciteten ökas till 160 barn. Det byggs också en idrottshall och matsal som kan användas utanför skoltid för andra ändamål.
– Många års fokus på bostadsbyggande har skapat ett stort behov av skolor och förskolor, vilket kommunledningen nu försöker möta och investera stora pengar i. Den nya Tingvallaskolan är ett lysande exempel på det. Den kommer bli en skola med höga kvaliteter som kommer ge såväl skolbarn som lärare och annan personal en miljö som stimulerar till ökat lärande, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M)

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
storemore_helsida
steningekompani_helsida
eldsjal2024_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
stentekompani_outsider
connys
storemore_out