kommun_skoterska
Foto: White Arkitekter/Sigtuna kommun

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun utlyste en arkitekttävling för att invånarna skulle få tycka till om nya kultur- och aktivitetscentret. Nu står det klart att det vinnande förslaget kommer från White Arkitekter.
– Ambitionen är att centrala Valsta ska utvecklas till en naturlig, uppskattad och trygg mötesplats. Vi vill fylla den här byggnaden med olika sorters aktiviteter, och här ser vi framför oss ett nära samarbete med föreningslivet, säger kommundirektör Birgitta Pettersson.

Härnäst kommer Sigtuna kommun att ta fram en detaljplan och uppförandet ska kunna starta i slutet av 2024 och till 2026 ska centret vara klart.

Oppositionrådet Marie Axelsson (S) anser att beslutsunderlaget är för litet, bara 72 invånare ska ha tycket till. I ett pressmeddelande till märsta.nu kritiserar hon kommunledningen agerande. Juryn har enligt Axelsson bestått av tjänstepersoner och politiker i kommunledningen.
– Placeringen av Kultur- och aktivitetshuset mitt på torget i Valsta är den sämsta tänkbara. Det visar sig också i antalet avlagda röster. Många invånare har vägrat att rösta överhuvudtaget eftersom de tycker att placeringen av huset är så dålig, säger Marie Axelsson (S) oppositionsråd

Axelsson poängterar att (S) inte är emot att bygga ett aktivitetshus då det från början var Socialdemokraternas idé.
– Vårt förslag är att huset byggs på norra sidan av Valsta centrum, vid gamla sim och sporthallen. Den sidan är otrygg och behöver livas upp med ljus och rörelse på kvällar och helger, uppger Axelsson.

adhd_kommun

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

sap_sep23_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

nrh_sigtuna
connys_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

ica_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

hockeyskola_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

moderat_fokus_helsida
joes-helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

socialdem_sep23_outsider
ica_outsider
swedol_outsider
nrh
joes_outsider
connys
moderat_bli_medlem
kommun_adhd_outsider
centrum_outsider_host
kommun_skoterska_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider