defacto_pan2020
Foto: White Arkitekter/Sigtuna kommun

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun utlyste en arkitekttävling för att invånarna skulle få tycka till om nya kultur- och aktivitetscentret. Nu står det klart att det vinnande förslaget kommer från White Arkitekter.
– Ambitionen är att centrala Valsta ska utvecklas till en naturlig, uppskattad och trygg mötesplats. Vi vill fylla den här byggnaden med olika sorters aktiviteter, och här ser vi framför oss ett nära samarbete med föreningslivet, säger kommundirektör Birgitta Pettersson.

Härnäst kommer Sigtuna kommun att ta fram en detaljplan och uppförandet ska kunna starta i slutet av 2024 och till 2026 ska centret vara klart.

Oppositionrådet Marie Axelsson (S) anser att beslutsunderlaget är för litet, bara 72 invånare ska ha tycket till. I ett pressmeddelande till märsta.nu kritiserar hon kommunledningen agerande. Juryn har enligt Axelsson bestått av tjänstepersoner och politiker i kommunledningen.
– Placeringen av Kultur- och aktivitetshuset mitt på torget i Valsta är den sämsta tänkbara. Det visar sig också i antalet avlagda röster. Många invånare har vägrat att rösta överhuvudtaget eftersom de tycker att placeringen av huset är så dålig, säger Marie Axelsson (S) oppositionsråd

Axelsson poängterar att (S) inte är emot att bygga ett aktivitetshus då det från början var Socialdemokraternas idé.
– Vårt förslag är att huset byggs på norra sidan av Valsta centrum, vid gamla sim och sporthallen. Den sidan är otrygg och behöver livas upp med ljus och rörelse på kvällar och helger, uppger Axelsson.

centrum_host_helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Politik Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

hamnplanen

Restaurang på hamnplan pausas

Nyheter Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

connys_helsida
ica_helsida
pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

joes-helsida

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

dack_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
joes_outsider
ica_outsider
dack_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
pantamera_out