centrum_panorama_hostshopping
Foto: White Arkitekter/Sigtuna kommun

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun utlyste en arkitekttävling för att invånarna skulle få tycka till om nya kultur- och aktivitetscentret. Nu står det klart att det vinnande förslaget kommer från White Arkitekter.
– Ambitionen är att centrala Valsta ska utvecklas till en naturlig, uppskattad och trygg mötesplats. Vi vill fylla den här byggnaden med olika sorters aktiviteter, och här ser vi framför oss ett nära samarbete med föreningslivet, säger kommundirektör Birgitta Pettersson.

Härnäst kommer Sigtuna kommun att ta fram en detaljplan och uppförandet ska kunna starta i slutet av 2024 och till 2026 ska centret vara klart.

Oppositionrådet Marie Axelsson (S) anser att beslutsunderlaget är för litet, bara 72 invånare ska ha tycket till. I ett pressmeddelande till märsta.nu kritiserar hon kommunledningen agerande. Juryn har enligt Axelsson bestått av tjänstepersoner och politiker i kommunledningen.
– Placeringen av Kultur- och aktivitetshuset mitt på torget i Valsta är den sämsta tänkbara. Det visar sig också i antalet avlagda röster. Många invånare har vägrat att rösta överhuvudtaget eftersom de tycker att placeringen av huset är så dålig, säger Marie Axelsson (S) oppositionsråd

Axelsson poängterar att (S) inte är emot att bygga ett aktivitetshus då det från början var Socialdemokraternas idé.
– Vårt förslag är att huset byggs på norra sidan av Valsta centrum, vid gamla sim och sporthallen. Den sidan är otrygg och behöver livas upp med ljus och rörelse på kvällar och helger, uppger Axelsson.

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

connys_helsida
mp_tack_helsida
centrum_host_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

brobygget_2024
fritidsbanken_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
connys
mp_tack_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider