centrum_panorama_hostshopping
Foto: Illustration Stark Arkitekter/Youtube
Foto: Illustration Stark Arkitekter/Youtube

Så blir nya brandstationen

På tisdag tas första spadtaget för nya brandstationen i Tullen. Här kan du se hur stationen kommer att se ut.

centrum_artikel_host

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) tar spadtag för Brandkåren Attundas nya brandstation i Tullen tillsammans med förbundsdirektörens ordförande Emma Feldman och räddningschefen Martin Öhrstedt på tisdag. När stationen står klar kommer den station som finns i Sigtuna att avvecklas. Även verksamheten i Kolsta kommer att flytta söver. Stationen ligger på ett strategiskt läge nästan mitt i kommunen mellan Sigtuna och Märsta samt nära ut till landsbygden och Rosersberg.

brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
connys_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

centrum_host_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider