Så blir nya badhusbrygganFoto: Sigtuna Kommun/White Arkitekter

Så blir nya Badhusbryggan

Arbetet med en ny brygga vid strandpromenaden i Sigtuna är i full gång och kommer att pågå mellan september och mars för att minimera påverkan på ekosystemet.

centrum_artikel_host

Från den 8 november kommer spontning och pålning att genomföras under cirka två veckor, vilket kan medföra störande ljud i området. Byggnationen inkluderar upprustning av den befintliga Badhusbryggan och skapandet av en ny brygga. Under arbetets gång är den ordinarie gångvägen avstängd och förbipasserande hänvisas till stenmjölsgången genom lekplatsen. Arbetet förväntas vara klart lagom till sommaren nästa år, och Sigtuna kommun tackar för visad förståelse angående eventuella störningar.

wenngarn_jul_helsida
defacto_helsida
joes-helsida
connys_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

ica_helsida
slottsby_helsida
storemore_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

pantamera_avc_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

centrum_host_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
wnngarn_jul_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
swedol_outsider
connys
storemore_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
joes_outsider
slottsby_outsider