kyrka_advent _pan
Påverkansområde för flygbuller. Det nya är markerat med rött. Inom detta område får man inte bygga bostäder. Foto: Trafikverket
Påverkansområde för lågfartsflyg som staten upphandlat. Alltså mindre propellerplan och liknande som kan trafikera Norrland och Värmland, dessa låter mer.Foto: Trafikverket

Så blir det nya riksintresset för Arlanda

märsta.nu har tidigare rapporterat om att Trafikverket förändrat sin riksintresseprecisering för Arlanda flygplats. 31:a mars fattades beslutet som välkomnas Sigtuna kommun medverkat i.

centrum_artikel_host
I och med beslutet kan nya områden i kommunen växa, dock får inga nya tätorter byggas. Både Sigtuna och Väsby kan bebyggas.
–  Vi har i en gemensam process jobbat med att mejsla fram ett alternativ som ger utrymme för kommunerna att utvecklas och samtidigt gör det möjligt för en fortsatt utveckling av Arlanda flygplats, säger Rami Yones.
Oppositionsrådet Marie Axelsson har kommenterat beslutet för märsta.nu:
– När förslaget först presenterades låg influensområdena för lågfartsflyg som en våt filt över de områden där vi i Socialdemokrater vill bygga nya stadsdelar med fler bostäder och samhällsservice men i det senaste förslaget ser det mycket bättre ut.
Axelsson säger vidare att beslutet är viktigt för Sigtuna kommuns framtida utveckling både när det gäller jobb och bostäder.

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

dackskifte_helsida
connys_helsida
agy_oppethus
moderat_pan_helsida
centrum_host_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
advent_kyrka_helsida

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
dackskifteoutsider
connys
swedol_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent