moderat_pan_nov
Foto: Daniel Iskander

Så anmäler du potthålen

Det har uppstått en hel del potthål senaste veckorna med anledning av det milda vädret och både väg 263 och inne det lokala vägnätet förekommer potthålen.

centrum_artikel_host

Väg 263 har under flera veckor haft problem med potthål främst längs sträckan förbi Rävsta. Just väg 263, 255, 273 och E4:an är det Trafikverket som är ansvarig för och de lagar potthål efter att man anmält. Inne i det lokala vägnätet är det Sigtuna kommun. Kommunen får in en del rapportera om potthål. Just nu är det dock problematiskt a att laga dem eftersom lagningen inte blir bra vintertid.
– Vi är ute regelbundet och lagar. Ett problem är att det är svårare att laga hål på vintern. Vilket såklart rimmar dåligt med att det är den period då de uppstår som mest. Det har att göra med att det blir svårt att få lagningen att fästa ordentligt när det är blött, och även om vi värmer marken och hålet för att minska mängden fukt så räcker inte det för att det ska fästa riktigt bra. Det gör tyvärr att lagningarna vi gör vintertid snabbt kan slås upp igen, säger Michael Zingerman, chef för teknik- och gatudriftsenheten, Sigtuna kommun.

Prioriteringen när det ska lagas är större vägar med samhällsviktig trafik som bussgator. Större hål som kräver mer planering för att åtgärda märks ut för att varna bilisterna. Zingerman uppmanar kommuninvånare att anmäla potthål så fort de upptäcks. Utöver det är kommunen ute och inspekterar vägnätet. Felanmälan kan göras via kommunens app

Här anmäler du lokala vägar
Här anmäler du till Trafikverket

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet.

moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
humbacken_helsida
centrum_host_helsida
oppethus_helsida_2023
connys_helsida

Tågvärdarna är kvar tillsvidare

Politik Tågvärdarna som skulle ha avskaffats på pendeltågen får vara kvar tillsvidare: - Det här är en stor seger för Vänsterpartiet, men framför allt för personalen på pendeltågen, kommenterar Anna Sehlin (V).´

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
nrh
oppethus_agy_2023_outsider
humbacken_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider