valstadagen_pan
Foto: Daniel Iskander

Så anmäler du potthålen

Det har uppstått en hel del potthål senaste veckorna med anledning av det milda vädret och både väg 263 och inne det lokala vägnätet förekommer potthålen.

centrum_artikel_host

Väg 263 har under flera veckor haft problem med potthål främst längs sträckan förbi Rävsta. Just väg 263, 255, 273 och E4:an är det Trafikverket som är ansvarig för och de lagar potthål efter att man anmält. Inne i det lokala vägnätet är det Sigtuna kommun. Kommunen får in en del rapportera om potthål. Just nu är det dock problematiskt a att laga dem eftersom lagningen inte blir bra vintertid.
– Vi är ute regelbundet och lagar. Ett problem är att det är svårare att laga hål på vintern. Vilket såklart rimmar dåligt med att det är den period då de uppstår som mest. Det har att göra med att det blir svårt att få lagningen att fästa ordentligt när det är blött, och även om vi värmer marken och hålet för att minska mängden fukt så räcker inte det för att det ska fästa riktigt bra. Det gör tyvärr att lagningarna vi gör vintertid snabbt kan slås upp igen, säger Michael Zingerman, chef för teknik- och gatudriftsenheten, Sigtuna kommun.

Prioriteringen när det ska lagas är större vägar med samhällsviktig trafik som bussgator. Större hål som kräver mer planering för att åtgärda märks ut för att varna bilisterna. Zingerman uppmanar kommuninvånare att anmäla potthål så fort de upptäcks. Utöver det är kommunen ute och inspekterar vägnätet. Felanmälan kan göras via kommunens app

Här anmäler du lokala vägar
Här anmäler du till Trafikverket

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

Wenngarns_cafe_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

valstadagen

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

centrum_host_helsida
elon_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

joes-helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp_outsider
valstadagen_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
joes_outsider
wenngarn_outsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
student_outsider