nationaldagen_pan
Foto: Daniel Iskander

Så anmäler du potthålen

Det har uppstått en hel del potthål senaste veckorna med anledning av det milda vädret och både väg 263 och inne det lokala vägnätet förekommer potthålen.

centrum_artikel_host

Väg 263 har under flera veckor haft problem med potthål främst längs sträckan förbi Rävsta. Just väg 263, 255, 273 och E4:an är det Trafikverket som är ansvarig för och de lagar potthål efter att man anmält. Inne i det lokala vägnätet är det Sigtuna kommun. Kommunen får in en del rapportera om potthål. Just nu är det dock problematiskt a att laga dem eftersom lagningen inte blir bra vintertid.
– Vi är ute regelbundet och lagar. Ett problem är att det är svårare att laga hål på vintern. Vilket såklart rimmar dåligt med att det är den period då de uppstår som mest. Det har att göra med att det blir svårt att få lagningen att fästa ordentligt när det är blött, och även om vi värmer marken och hålet för att minska mängden fukt så räcker inte det för att det ska fästa riktigt bra. Det gör tyvärr att lagningarna vi gör vintertid snabbt kan slås upp igen, säger Michael Zingerman, chef för teknik- och gatudriftsenheten, Sigtuna kommun.

Prioriteringen när det ska lagas är större vägar med samhällsviktig trafik som bussgator. Större hål som kräver mer planering för att åtgärda märks ut för att varna bilisterna. Zingerman uppmanar kommuninvånare att anmäla potthål så fort de upptäcks. Utöver det är kommunen ute och inspekterar vägnätet. Felanmälan kan göras via kommunens app

Här anmäler du lokala vägar
Här anmäler du till Trafikverket

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

bygdensdag_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
connys
nrh_sigtuna
nationaldag_outsider
eu_valet_outsider