eldsjal2024_pan
Foto: Pressbild

(S) vill införa lustgasförbud

Socialdemokraterna vill att det i de lokala ordningsföreskrifterna införs förbjud att använda lustgas.

centrum_artikel_host

Marie Axelsson (S) har skrivit en motion mot bakgrund av att lustgas kan ge skador och beroende hos ungdomar. Kommunen bör agera för att förbjuda bruk av lustgas enligt Axelsson (S):
– Om väktare och polis ges möjlighet att beslagta lustgasen på de offentliga platser som regleras i ordningsföreskrifterna så har kommunen tagit sitt ansvar i avsaknad av en lag som förbjuder lustgasanvändning i berusningssyfte. Något måste göras och detta är ett steg som kommunen kan och bör ta, säger Marie Axelsson (S) oppositionsråd.

Marie Axelsson poängterar att andra kommuner i landet redan infört förbudet, såsom Bollnäs. Degerfors är på gång att införa och Axelsson ser gärna att kommunledningen så snart som möjligt ska ge svar på motionen för att det vidare till utredningsstadiet. I motionen yrkar (S) att lustgas ska förbjudas på bland annat badplatser, förskolor och skolgårdar, stationsområdet och Drakegårdens trädgård.

storemore_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
storemore_out
pantamera_out