sap_feb_pan
Marie Axelsson (S), oppositionsrådFoto: Pressbild/Socialdemokraterna

S: Vi satsar mer på välfärden

Socialdemokraterna satsade 37 miljoner kronor mer i sitt budgetförslag på välfärden än kommunledningens.

centrum_artikel_host

På torsdagen klubbades budgeten, den så kallade skuggbudgeten som det största oppositionspartiet lade innebar satsningar på 37 miljoner kronor mer på välfärd än kommunledningens förslag. Bland annat fick Barn- och ungdomsnämnden cirka 14 miljoner mer, Äldre- och omsorgsnämnden 12 miljoner mer. Pengar som skulle gå till fler lärartjänster i skola och fritidshem samt fler förskolelärartjänster.
– Barn till arbetssökande ska få möjligheten att delta i förskoleverksamheten upp till 30 timmar i veckan. Förskola, skola och fritidshem ska ses som en helhet där alla delar är viktiga och kompletterar varandra. Därför satsar vi nästan 14 miljoner kronor mer än kommunledningen för att säkra förskolan och skolan för våra barn och unga, säger Marie Axelsson (S), oppositionsråd.

Satsar på sommarjobb och åtgärder för minskad arbetslöshet
För 2022 avsåg man också återinföra sommarjobbsgarantin, något som bedjandes kosta 7,5 miljoner kronor. Satsningarna på utbildning och arbetsmarknad uppgick till över 15 miljoner kronor mer än kommunledningens förslag, detta för att satsa även på att minska arbetslöshet till följd av coronakrisen:
– Den moderatledda kommunledningen har svikit kommunens invånare genom att låta arbetslösheten öka 26 månader i rad, det vill säga långt innan Coronapandemin slog till i Sigtuna kommun. Man lade ner jobbcenter och reagerade försent. Idag har Sigtuna kommun bland Sveriges högsta arbetslöshet, uppger Marie Axelsson (S)

centrum_host_helsida
funkisfest_helsida
foraldranatverk_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

steningekompani_helsida
skridskodisco_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
skridskodisco_outsider
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
foraldranatverk_outsider
funkisfest_outsider
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider