centrum_panorama_hostshopping
Lola SvenssonFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

(S)-veteran undersöker otrygghet i Valsta

Sedan en rad politiska utspel gjorts om otryggheten i Valsta meddelar socialdemokratiska veteranen Lola Svensson att deras lokala (S)-förening ska undersöka hur det ligger till.

centrum_artikel_host

I ett pressmeddelande från Valsta-Steninge S-förening meddelar Lola Svensson att man kommer att samtala med invånare i kommundelen och besiktiga områden under olika tider på dygnet:
– Vi är många som tycker det är problematiskt, oroligt och otryggt i Valsta. Frågan är hur omfattande känslan av otrygghet är bland invånarna och hur hög brottsligheten är jämfört med andra kommundelar, säger Svensson.

Lola Svensson som inte suttit i fullmäktige på flera års tid och uppmanats av partikamrater att lämna sin plats tycker inte att det spelar någon roll vad hon framför i talarstolen eller inte:
– Man kan stå i talarstolen och framföra sin egen uppfattning, men för oss valstasossar är frågan viktigare än så. Vi vill ta redan på hur folk faktiskt upplever kommundelen. Vi vill få fram en aktuell verklighetsbild av invånarnas syn på tryggheten i Valsta. Därför genomför vi en syneförrättning.

Redan i helgen genomförs de första samtalen. Tidigare i veckan meddelade kommundelsrådet Ali Wandi (S) att KRIS ska finnas i Valsta för att öka tryggheten, något som det nu går delade meningar om huruvida de har startat sitt jobb eller inte. Vad märsta.nu erfar har de endast besökt ett kommundelsråd i Valsta men inget avtal är skrivet med kommunen.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
connys_helsida
brobygget_2024

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
klara_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out