vinter_pan
Lola SvenssonFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

(S)-veteran undersöker otrygghet i Valsta

Sedan en rad politiska utspel gjorts om otryggheten i Valsta meddelar socialdemokratiska veteranen Lola Svensson att deras lokala (S)-förening ska undersöka hur det ligger till.

centrum_artikel_host

I ett pressmeddelande från Valsta-Steninge S-förening meddelar Lola Svensson att man kommer att samtala med invånare i kommundelen och besiktiga områden under olika tider på dygnet:
– Vi är många som tycker det är problematiskt, oroligt och otryggt i Valsta. Frågan är hur omfattande känslan av otrygghet är bland invånarna och hur hög brottsligheten är jämfört med andra kommundelar, säger Svensson.

Lola Svensson som inte suttit i fullmäktige på flera års tid och uppmanats av partikamrater att lämna sin plats tycker inte att det spelar någon roll vad hon framför i talarstolen eller inte:
– Man kan stå i talarstolen och framföra sin egen uppfattning, men för oss valstasossar är frågan viktigare än så. Vi vill ta redan på hur folk faktiskt upplever kommundelen. Vi vill få fram en aktuell verklighetsbild av invånarnas syn på tryggheten i Valsta. Därför genomför vi en syneförrättning.

Redan i helgen genomförs de första samtalen. Tidigare i veckan meddelade kommundelsrådet Ali Wandi (S) att KRIS ska finnas i Valsta för att öka tryggheten, något som det nu går delade meningar om huruvida de har startat sitt jobb eller inte. Vad märsta.nu erfar har de endast besökt ett kommundelsråd i Valsta men inget avtal är skrivet med kommunen.

connys_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

vinter_helsida
wenngarn_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

ica_helsida
pantamera_avc_helsida

Fortsatta trygghetsvandringar i kommunen

Nyheter Sigtuna kommun har återigen genomfört en trygghetsvandring i samarbete med flera andra viktiga aktörer. Detta initiativ syftar till att få en heltäckande översikt av olika områden och att identifiera sätt att gemensamt öka tryggheten.

Vintertidtabellen startar 10 december

Nyheter Sommartidtabellen går i ide och 2024 års tidtabell träder i kraft den 10 december 2023 för kollektivtrafiken. Förändringarna är redan synliga på SL-appen och sl.se för resenärer som vill förbereda sig i förväg.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu: Snöfall och kyligt väder förväntas

nrh_sigtuna

Julgransflygning över Märsta 18 december

Nyheter Det närmar sig årets sista gång för Flygskolan att utföra julgransflygning med SK 60, och det blir en särskild händelse då det är den sista gången detta genomförs med detta flygplan. Den planerade formationsflygningen är tänkt att sträcka sig över Mälardalen och Östergötland den 18 december. Dock är exakt tid ännu inte fastställd.

Många tog ställning mot mäns våld mot kvinnor

Nyheter Valsta var under torsdagskvällen platsen för den årliga ljusmanifestationen med fokus på att uppmärksamma och bekämpa mäns våld mot kvinnor världen över. För femte året samlades engagerade individer och representanter från olika föreningar och organisationer för att stödja nolltolerans mot våldet.

storemore_helsida

Inkomstklyftorna ökar i kommunen

Nyheter I Sigtuna kommun växer de ekonomiska klyftorna markant. I Til-Munkholmen-området är den disponibla inkomsten mer än dubbelt så hög jämfört med Centrala Valsta.

Morgonkollen

Notiser Kylig morgon med normal trafik och mindre påverkan på busstrafik i Sigtuna

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 23 november: märsta.nu informerar om väder, trafik och blåljus

oppethus_dec

Vädervarning i kommunen för onsdag

Notiser SMHI utfärdar en vädervarning för Sigtuna kommun med en Gul varning för Vind i kombination med snöfall. Under tiden från onsdag eftermiddag till natt mot torsdag förväntas en kombination av snöfall och kraftiga vindar skapa potentiella problem i trafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh
joes_outsider
swedol_outsider
vinter_outsider
ica_outsider
storemore_out
wenngarn_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
oppethus_out