moderat_fokus_pan
Olov Holst och Irene SvenoniusFoto: Moderaterna

(S) svartmålar Stockholms sjukvård

Region Stockholm har Sveriges kortaste vårdköer med ett brett utbud av vårdgivare och valfrihet. Socialdemokraternas påståenden om att det är brist på vård i regionen är således ännu ett exempel på deras svartmålning av Stockholm. Det måste få ett stopp.

centrum_artikel_host

I en insändare till märsta.nu den 30 mars målar oppositionspolitikerna Talla Alkurdi (S) och Marie Axelsson (S) upp en bild av vården i Stockholm som knappast stämmer överens med verkligheten. Antalet anställda i regionens egenägda vård har ökat, inte minskat. Det gäller även specifikt sjuksköterskor. Titta också på Uppdrag Gransknings genomgång av vården i alla Sveriges regioner. Den visade att Region Stockholm har bäst vård i Sverige, baserat på att huvudstadsregionen har kortast vårdköer och tillgängligast sjukvård.

Men bara för att Region Stockholm är bäst i Sverige betyder inte det att vi moderater är nöjda. Steg för steg ska vården bli ännu bättre. I år har den blågröna koalitionen därför beslutat om en rekordstor vårdbudget, där 352 miljoner kronor oavkortat går till att förbättra primärvården ytterligare. Det ska vara lätt att komma i kontakt med sin vårdcentral när man behöver den. Alla patienter som vill ska kunna lista sig hos en namngiven läkare.

Mot detta står Socialdemokraterna och deras parhäst Vänsterpartiet som vill begränsa valfriheten och lägga ned stora delar av den fristående vården. Bara i Stockholmsregionen riskerar över 150 vårdcentraler att stängas ned om vänsteroppositionen tar makten.
Att Socialdemokraternas plan för minskad valfrihet och färre vårdgivare skulle vara ett framgångsrecept för Sveriges bästa sjukvårdsregion är en ekvation som är svår att få ihop.

  • Irene Svenonius (M), finansregionråd
  • Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande
adhd_kommun
valet2022

Bergqvist: Jag skulle vilja fortsätta

Valet 2022 Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) har suttit vid makten sedan 2014: - Jag känner att jag skulle vilja fortsätta att göra mer, säger hon till märsta.nu

valet2022

MP siktar på att styra igen

Valet 2022 Miljöpartiet har tre mandat att försvara och har haft en tung valrörelse på riksnivå men man är redo att återta makten i kommunen.

defacto_helsida
valet2022

Centerpartiet: Omöjlighet att förhandla med SD

Valet 2022 Kommunvalet är långt ifrån räknat dock har Gill Brodin (C) gett ett tydligt besked redan i valdebatten att det inte blir något samarbete med Sverigedemokraterna: - Det är en omöjlighet, sa hon på partiets valvaka.

valet2022

Holst: Nu är det upp till väljarna

Valet 2022 Moderaterna har valvaka tillsammans med några av partierna i kommunledningen på O`Learys: - Känslan lokalt är bra. Vi har levererat under valrörelsen trots pandemin och krig i Ukraina. Vi har haft en otrolig valrörelse och nu är det upp till väljarna, sa Holst.

nrh_sigtuna
valet2022

Axelsson: Har en bra känsla

Valet 2022 Socialdemokraterna håller valvaka på Västra Bangatan och efter att Valundersökningar presenterats var det optimistiskt även för ett lokalt majoritetsskifte: - Jag har en bra känsla, vi har haft 5288 dörrsamtal och träffat många som röstade blått som nu röstar på oss, säger Marie.

hockeyskola_helsida
valet2022

Kan bli sista dagen som oppositionsråd

Valet 2022 Marie Axelsson mötte väljarna på Valdagen med rosor. Kampanjandet är lagt åt sidan nu är det fokus på att få kommuninvånare att komma till vallokalen: - Under valrörelsen har jag mött flera hundra kommuninvånare och berättelser om både framgångar och motgångar, men oavsett berättelse har den gemensamma nämnaren handlat om en kommun vi bygger upp tillsammans, som står upp för den lilla människan.

sap_sep23_helsida
valet2022

Brixskiöld: Största dagen i vårt land

Valet 2022 Utanför S:t pers vallokal stod veteranen i politiska sammanhang Marcus Brixskiöld och delade ut valsedlar: - Demokratin fungerar som bäst när människor använder sin röst utifrån vad man själv vill, sa Marcus till märsta.nu

ica_helsida
joes-helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
valet2022

Partidebatt på fredag

Valet 2022 märsta.nu arrangerar på fredag en livesänd debatt där representanter för samtliga partier i fullmäktige medverkar.

pantamera_avc_helsida
valet2022

Lovar 50 nya poliser till kommunen

Valet 2022 Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forsell besökte Märsta Centrum under fredagen och lovade i samband med besöket kraftig mot kriminalitet med 50 nya poliser till Sigtuna kommun.

moderat_fokus_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
joes_outsider
connys
kommun_skoterska_outsider
nrh
kommun_adhd_outsider
socialdem_sep23_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_bli_medlem
centrum_outsider_host
swedol_outsider
hockeyskola_outsider