sap_feb_pan
Mia Hämäläinen-Persson (S), 2:e vice ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndenFoto: Daniel Iskander

S: Rapport visar på social dumpning

Enligt ett pressmeddelande från Socialdemokraterna har Sigtuna kommun medverkat till social dumpning: - Det är inte värdigt att behandla människor och framförallt barn på det här viset, säger Mia Hämäläinen Persson (S), 2:e vice ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnd

centrum_artikel_host

Så sent som igår rapporterade märsta.nu om den så kallade sociala dumpningen som ska ha förekommit i Sigtuna kommun med nödställda som skickats i taxi till Ragunda. Enligt ett pressmeddelande från Socialdemokraterna visar dock en rapport att det förekommit:
– Det är inte värdigt att behandla människor och framförallt barn på det här viset. Det framgår väldigt tydligt i revisionsrapporten att utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden inte har beaktat barnrättsperspektivet, Mia Hämäläinen Persson (S), 2:e vice ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Revisionsrapporten ska visa på att man inte utrett vårdnadshavares möjlighet till egenförsörjning på den nya bostadsorten. Man bedömer heller inte kontinuitet i skola och barnomsorg. Socialdemokraterna skriver i pressmeddelandet att nämnden aktivt medverkar till att personer med försörjningsstöd ska flytta till andra kommuner som ett sätt att minska sina kostnader.
– Revisionsrapportens visar tydligt att Sigtuna kommun aktivt medverkar till att personer som uppbär försörjningsstöd ska bosätta sig i annan kommun. I vissa fall har inte ens den mottagande kommunen informerats om flytten. Nämndens ekonomiska intressen har gått förre familjers och barnens trygghet säger Marie Axelsson (S) oppositionsråd, Sigtuna kommun.

Fotnot: Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, inkommer med bemötande av kritiken

funkisfest_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

fritidsbanken_sportlov
pantamera_avc_helsida
sportlov
connys_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

steningekompani_helsida

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

spedition_helsida
foraldranatverk_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

skridskodisco_helsida
centrum_host_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
foraldranatverk_outsider
stentekompani_outsider
connys
skridskodisco_outsider
funkisfest_outsider
pantamera_out
spedition_outsider