moderat_pan_nov
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

(S)-politiker missade nämndmöte

När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

centrum_artikel_host

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) är kritisk till att Socialdemokraternas representanter i nämnden inte dök upp till sammanträdet:
– Vi är alla, oavsett majoritet eller opposition, valda att representera Sigtuna kommuns invånare. Vi är ansvariga för den verksamhet som respektive nämnd sköter. Att hela den socialdemokratiska gruppen frånvarande är därför märkligt, skriver Askerson på Facebook.

Gruppledare och oppositionsråd Marie Axelsson håller med om det som Askerson skrivit på Facebook.
– Ledamöter och ersättare är valda av kommunfullmäktige att representera sitt parti vid nämndmötena. Det är ett viktigt ansvar som var och en av våra förtroendevalda måste ta på största allvar. Det är inte acceptabelt att samtliga uteblir och det påverkar dessutom den demokratiska processen, skriver hon i mail till märsta.nu

Marie Axelsson säger att det ska utredas men att det samtidigt kom in en rad sena återbud som inte verkar ha nått ordföranden i nämnden, det är något hon beklagar.

moderat_pan_helsida

EU-delegater besökte Märsta

Politik EU-befinner sig som bekant i Arlandastad XPO under det första halvåret och på fredagen besökte ett antal delegater Märsta för att diskutera integration.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

connys_helsida

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

humbacken_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
humbacken_outsider
swedol_outsider
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider