centrum_panorama_hostshopping
Mia Hämäläinen PerssonFoto: Daniel Iskander
Susan Jibran talade om att S-kvinnor ska kämpa mot islamfobi och förbud mot slöja som framförs på sina håll i Sverige. Foto: Daniel Iskander

(S) mötte märstaborna på 1:a maj

För första gången sedan Uppdrag Granskning mötte Socialdemokraterna och kommunalrådet Ibrahim Khalifa kommuninvånarna i samband med sitt 1:a maj tal på Sätuna: - Det har varit en trevlig dag, folk har kommit hit och umgåtts, sa Mia Hämäläinen Persson, ordförande för Socialdemokratiska arbetarekommunen.

centrum_artikel_host

Ibrahim Khalifa skulle enligt tidschemat ha pratat kl. 11.25 men när märsta.nu kommer ill Sätuna har han redan pratat klart och packat ihop, det blev en ändring i programmet var beskedet från socialdemokrater som var på plats. Arbetarekommunens ordförande Mia Hämäläinen Persson sa istället att det var en trevlig dag, att folk kommit för att umgås och man har pratat arbetarrörelse och löner.

Socialdemokraterna i Sigtuna kommun fick tidigare i veckan kritik av kommuninvånare för att man uttalat sitt stöd för Ibrahim Khalifa efter Uppdrag Granskning som avslöjade kopplingar mellan flera socialdemokratiska kommunalråd och en lokal företagare och medlem i socialdemokraterna. Mia Hämäläinen Persson sa att den enda kritik som riktats mot partiet kommit från lokalmedia men att man inte fått påhopp mot henne eller andra i styrelsen:
– Vi jobbar hårt… Vi har fått revisionen på att kolla på alla indicier som vi fick i tv-programmet.

EU-delegater besökte Märsta

Nyheter EU-befinner sig som bekant i Arlandastad XPO under det första halvåret och på fredagen besökte ett antal delegater Märsta för att diskutera integration.

humbacken_helsida

Tågvärdarna är kvar tillsvidare

Nyheter Tågvärdarna som skulle ha avskaffats på pendeltågen får vara kvar tillsvidare: - Det här är en stor seger för Vänsterpartiet, men framför allt för personalen på pendeltågen, kommenterar Anna Sehlin (V).´

moderat_pan_helsida

Våldsamma elever kan hamna på akutskola

Nyheter Liberalerna ligger bakom initiativet att införa akutskola för våldsamma elever i i Sigtuna kommun: - 2023 kommer vi bland annat att införa en akutskola för ökad trygghet och studiero samt tillföra ökade resurser till tryckta läromedel av hög kvalitet

connys_helsida

Brodd ny politisk samordnare för (M)

Nyheter Josefin Brodd som under många år varit politisk aktiv för Moderaterna får nu uppdraget som politisk samordnare: - Josefin är med sitt lugn, sin känsla för struktur och ordning och reda, sin långa erfarenhet inom Moderaterna i Sigtuna och de förtroendeuppdrag hon haft sedan 2014 och därmed alla de kontakter både inom politiken och förvaltningen som byggts upp som klippt och skuren för rollen som Politisk samordnare, kommenterar Olov Holst (M), gruppledare och kommunstyrelsens ordförande.

defacto_helsida

Välkomnar EU till kommunen

Nyheter Sigtuna kommun är värd för över hundra EU-möten 2023 och just nu pågår ett intensivt arbete mellan olika aktörer för att mötena ska bli så bra som möjligt.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Nyheter Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

valet2022

Odramatisk öppning av fullmäktige

Nyheter Det bjöds inte på några större rubriker i samband med fullmäktige. Olov Holst (M) valdes till Kommunstyrelsens ordförande igen och Erik Langby (M) till fullmäktiges ordförande.

valet2022

Bergqvist nöjd med liberala inslag i Tidöavtalet

Nyheter Liberalerna i länet har kritiserat Liberalernas partiledning för att ha gått med på Tidöavtalet och den nya regeringsbildningen. Pernilla Bergqvist är dock än så länge positiv till överenskommelsen som ger Liberalerna plats i regeringen.

valet2022

Maktskifte i regionen

Nyheter Det blir maktskifte i Region Stockholm sedan det på fredagen presenterats en ny koalition bestående av Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Centerpartiet.

EXTRA

Öhlund kopplas till Hells Angels

Nyheter SD:s toppnamn Rune Öhlund kopplas till Hells Angels avslöjar Expo: - Jag tar avstånd från deras leverne och vad dom håller på med, säger Öhlund till Expo.

valet2022

Ordförande för kommunrevisionen hoppar av politiken

Nyheter Socialdemokraternas Steffen Oxenvad lämnar politiken efter att bland annat varit ordförande i kommunrevisionen: - Jag kommer inte engagera mig politiskt i Sigtuna kommun för en överskådlig framtid. Det är såklart möjligt att jag hoppar på ett opolitiskt föreningsuppdrag, skulle möjligheten uppstå. Där saknas alltid folk, säger Steffen Oxenvad i ett uttalade.

valet2022

Nyans fick över en procent i 14 distrikt

Nyheter märsta.nu rapporterade i söndags om distriktet Norra Valsta där Nyans fick cirka 6 procent av rösterna men i Södra Valsta var det över 8 procent som lade rösten på Nyans i valet till riksdagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh
humbacken_outsider