moderat_pan_nov
Marie Axelsson (S), oppositionsråd i Sigtuna.

(S): Moderaterna vilseleder väljare om skolan

Socialdemokraterna anser att Moderaterna vilseleder väljare om förslaget om att skolan ska uppnå allsidig social sammansättning.

centrum_artikel_host

Förra veckan gick ett stort antal lokala moderatpolitiker ut och kritiserade socialdemokratiska regeringen för förslaget om att skolan ska uppnå ”allsidig social sammansättning”. Man påstod att man skulle bussa och sortera ut barn till skolor för att målet skulle nås.

Nu svarar Socialdemokraterna med skolministern i Lina Axelsson Kihlbom i spetsen tillsammans med andra stockholmspolitiker från partiet, däribland Marie Axelsson från Sigtuna.
– Det står klart och tydligt i förslaget att en elev enligt skollagen ska ges plats på den skola föräldrarna önskat att eleven ska gå på. Det står också att eleven har rätt att placeras på en skola nära hemmet. Det är nog bara i moderat valfeber som det kan leda till ”bussning” och ”sortering utifrån etnicitet”, skriver Socialdemokraterna i repliken som publicerats i Aftonbladet.

I repliken skriver (S) att skolvalet ska ge alla föräldrar och elever lika möjlighet att välja skola.
– Regeringens skarpa förslag för att göra upp med de värsta avarterna av marknadsskolan har starkt stöd hos lärare, forskare och allmänhet och gick igenom Lagrådet utan anmärkning.

dackskifte_helsida
valet2022

Bergqvist: Jag skulle vilja fortsätta

Valet 2022 Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) har suttit vid makten sedan 2014: - Jag känner att jag skulle vilja fortsätta att göra mer, säger hon till märsta.nu

valet2022

MP siktar på att styra igen

Valet 2022 Miljöpartiet har tre mandat att försvara och har haft en tung valrörelse på riksnivå men man är redo att återta makten i kommunen.

centrum_host_helsida
valet2022

Centerpartiet: Omöjlighet att förhandla med SD

Valet 2022 Kommunvalet är långt ifrån räknat dock har Gill Brodin (C) gett ett tydligt besked redan i valdebatten att det inte blir något samarbete med Sverigedemokraterna: - Det är en omöjlighet, sa hon på partiets valvaka.

valet2022

Holst: Nu är det upp till väljarna

Valet 2022 Moderaterna har valvaka tillsammans med några av partierna i kommunledningen på O`Learys: - Känslan lokalt är bra. Vi har levererat under valrörelsen trots pandemin och krig i Ukraina. Vi har haft en otrolig valrörelse och nu är det upp till väljarna, sa Holst.

connys_helsida
valet2022

Axelsson: Har en bra känsla

Valet 2022 Socialdemokraterna håller valvaka på Västra Bangatan och efter att Valundersökningar presenterats var det optimistiskt även för ett lokalt majoritetsskifte: - Jag har en bra känsla, vi har haft 5288 dörrsamtal och träffat många som röstade blått som nu röstar på oss, säger Marie.

moderat_pan_helsida
valet2022

Kan bli sista dagen som oppositionsråd

Valet 2022 Marie Axelsson mötte väljarna på Valdagen med rosor. Kampanjandet är lagt åt sidan nu är det fokus på att få kommuninvånare att komma till vallokalen: - Under valrörelsen har jag mött flera hundra kommuninvånare och berättelser om både framgångar och motgångar, men oavsett berättelse har den gemensamma nämnaren handlat om en kommun vi bygger upp tillsammans, som står upp för den lilla människan.

pantamera_avc_helsida
valet2022

Brixskiöld: Största dagen i vårt land

Valet 2022 Utanför S:t pers vallokal stod veteranen i politiska sammanhang Marcus Brixskiöld och delade ut valsedlar: - Demokratin fungerar som bäst när människor använder sin röst utifrån vad man själv vill, sa Marcus till märsta.nu

julmarknad_2022
advent_kyrka_helsida
vintermarknad_helsida
agy_oppethus
valet2022

Partidebatt på fredag

Valet 2022 märsta.nu arrangerar på fredag en livesänd debatt där representanter för samtliga partier i fullmäktige medverkar.

defacto_helsida
valet2022

Lovar 50 nya poliser till kommunen

Valet 2022 Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forsell besökte Märsta Centrum under fredagen och lovade i samband med besöket kraftig mot kriminalitet med 50 nya poliser till Sigtuna kommun.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_outsider_host
dackskifteoutsider
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
vintermarknad_outsider
swedol_outsider
nrh
marknaden_outsider
kyrka_outsider_advent