defacto_pan2020
Marie Axelsson (S), oppositionsråd i Sigtuna.

(S): Moderaterna vilseleder väljare om skolan

Socialdemokraterna anser att Moderaterna vilseleder väljare om förslaget om att skolan ska uppnå allsidig social sammansättning.

centrum_artikel_host

Förra veckan gick ett stort antal lokala moderatpolitiker ut och kritiserade socialdemokratiska regeringen för förslaget om att skolan ska uppnå ”allsidig social sammansättning”. Man påstod att man skulle bussa och sortera ut barn till skolor för att målet skulle nås.

Nu svarar Socialdemokraterna med skolministern i Lina Axelsson Kihlbom i spetsen tillsammans med andra stockholmspolitiker från partiet, däribland Marie Axelsson från Sigtuna.
– Det står klart och tydligt i förslaget att en elev enligt skollagen ska ges plats på den skola föräldrarna önskat att eleven ska gå på. Det står också att eleven har rätt att placeras på en skola nära hemmet. Det är nog bara i moderat valfeber som det kan leda till ”bussning” och ”sortering utifrån etnicitet”, skriver Socialdemokraterna i repliken som publicerats i Aftonbladet.

I repliken skriver (S) att skolvalet ska ge alla föräldrar och elever lika möjlighet att välja skola.
– Regeringens skarpa förslag för att göra upp med de värsta avarterna av marknadsskolan har starkt stöd hos lärare, forskare och allmänhet och gick igenom Lagrådet utan anmärkning.

defacto_helsida
pendelkaoset

Holst: Man kan inte lita på regionen längre

Nyheter Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) riktar skarp kritik mot regionen sätt att driva kollektivtrafik: - Istället för ökade turtätheter och pålitliga tidtabeller är den allmänna uppfattningen att det bara blir sämre, uppger Holst för märsta.nu

Läromedelspeng till kommunens elever

Nyheter Regeringens beslut om statsbidrag till läromedel ger 500 kronor per elev: - Läromedel av hög kvalitet som är framtagna i enlighet med läroplanerna gynnar undervisningens kvalitet, gynnar elevernas lärande och minskar lärarnas arbetsbörda. Det är viktigt att det finns bra och tillräckliga läroböcker. Därför är det bra att regeringen satsar på just detta och inför ett nytt statsbidrag på 685 miljoner i år. Det kommer innebära 500 kronor per elev 2023 och framåt, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

dack_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

EU-delegater besökte Märsta

Nyheter EU-befinner sig som bekant i Arlandastad XPO under det första halvåret och på fredagen besökte ett antal delegater Märsta för att diskutera integration.

Tågvärdarna är kvar tillsvidare

Nyheter Tågvärdarna som skulle ha avskaffats på pendeltågen får vara kvar tillsvidare: - Det här är en stor seger för Vänsterpartiet, men framför allt för personalen på pendeltågen, kommenterar Anna Sehlin (V).´

centrum_host_helsida
joes-helsida

Våldsamma elever kan hamna på akutskola

Nyheter Liberalerna ligger bakom initiativet att införa akutskola för våldsamma elever i i Sigtuna kommun: - 2023 kommer vi bland annat att införa en akutskola för ökad trygghet och studiero samt tillföra ökade resurser till tryckta läromedel av hög kvalitet

Brodd ny politisk samordnare för (M)

Nyheter Josefin Brodd som under många år varit politisk aktiv för Moderaterna får nu uppdraget som politisk samordnare: - Josefin är med sitt lugn, sin känsla för struktur och ordning och reda, sin långa erfarenhet inom Moderaterna i Sigtuna och de förtroendeuppdrag hon haft sedan 2014 och därmed alla de kontakter både inom politiken och förvaltningen som byggts upp som klippt och skuren för rollen som Politisk samordnare, kommenterar Olov Holst (M), gruppledare och kommunstyrelsens ordförande.

ica_helsida

Välkomnar EU till kommunen

Nyheter Sigtuna kommun är värd för över hundra EU-möten 2023 och just nu pågår ett intensivt arbete mellan olika aktörer för att mötena ska bli så bra som möjligt.

budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Nyheter Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

valet2022

Odramatisk öppning av fullmäktige

Nyheter Det bjöds inte på några större rubriker i samband med fullmäktige. Olov Holst (M) valdes till Kommunstyrelsens ordförande igen och Erik Langby (M) till fullmäktiges ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
ica_outsider
centrum_outsider_host
nrh