centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi
Lola SvenssonFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

(S)-ledning anklagas för mobbing

SVT Stockholm uppmärksammar problemet med Lola Svensson och Anna Johansson inom Socialdemokratiska fullmäktigegruppen under fredagsmorgonen: - Det handlar om mobbning och trakasserier. Jag är orättvist behandlad och det finns ledande företrädare som har ägnat sig åt att sprida lögner och utfrysning, säger Anna Johansson, ersättare i kommunfullmäktige, till tv-kanalen.

centrum_artikel_host

märsta.nu har flertal gånger rapporterat om socialdemokraterna Lola Svensson och Anna Johansson interna problem med Socialdemokraterna, Lola som är ordinarie ledamot i KF har uteblivit från ca 20 sammanträden de senaste åren.
– Det handlar om mobbning och trakasserier. Jag är orättvist behandlad och det finns ledande företrädare som har ägnat sig åt att sprida lögner och utfrysning, säger Anna Johansson, ersättare i kommunfullmäktige, till SVT Stockholm.

I samband med årsmötet som (S) höll krävde David Lundqvist att de båda skulle avgå men han fick inte gehör. Anna Johansson säger till SVT att hon övervägt att släppa in en annan person på hennes mandat men inte som ”det är idag”. Marie Axelsson (S), gruppledare, delar inte Johanssons bild om mobbing och trakasserier.
– Den spricka de eventuellt upplever är på grund av att de inte deltar. Jag vill fortfarande få till en dialog för att reda ut var problemet ligger. Jag kommer att fortsätta kalla till möten, precis som vanligt, säger Marie Axelsson.

Kan inte avsättas
Lola Svensson uppger att hennes väljare förstår varför hon inte går på fullmäktige och de känner sig inte svikna enligt henne. Det går dock inte att avsätta de båda pga frånvaron enligt Tommy Möller, professor i Statsvetenskap vid Stockholms Universitet. Anna och Lola har inget arvode från fullmäktige då de inte medverkar och Socialdemokraterna har ändå lyckats rösta igenom enligt partilinjen eftersom ersättare klivit in på deras platser.

connys_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
klara_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider