sap_feb_pan
Foto: Sigtuna kommun

(S) kritiserar bristen på skollunch under sommarskolan

Socialdemokraterna är kritiska till att Arlandagymnasiet inte serverar skollunch under sommarlovsskolan. Något som Mattias Askerson (M) inte håller med om.

centrum_artikel_host

Det råder delade meningar om lunch på sommarlovsskola på Arlandagymnasiet. 200 elever uppges gå på sommarlovsskola enligt ett pressmeddelande från Socialdemokraterna.
– Det är urdåligt att den moderatstyrda nämnden, som dessutom går flera miljoner plus, inte sett till att eleverna får skollunch. Skolan ska vara kostnadsfri och det är den inte nu, säger Marie Axelsson (S) oppositionsråd.

Sommarlovsskolan pågår under två veckor och ger elever två extraveckor att klara betygen som är nödvändiga för att nå högskolebehörighet.
– Det är uppseendeväckande att gymnasieelever som går på sommarskola för att klara sina betyg inte erbjuds lunch. Moderaternas ordförande för utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, Mattias Askerson verkar inte ha koll. Att inte se till att eleverna får något så grundläggande som skollunch är dåligt. Särskilt i en tid som denna, när hushållen befinner sig i en mycket pressad ekonomisk situation, säger Emel Karakaya(S) 2:e vice ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Utbildning- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) håller inte med om kritiken. Anledningen till att det inte serveras lunch är för att lovskola på gymnasiet inte är obligatoriskt tillskillnad mot sommarlovsskola för grundskolan.
– Att Socialdemokraterna väljer att attackera mig som person istället för att fokusera på sakfrågan är anmärkningsvärt. Dessutom bygger deras argumentation på felaktigheter och okunskap. Vi har inte erbjudit skolmat tidigare, även under socialdemokratiskt styre för de i snitt ca 80 elever som deltar i sommarskolan. Elevkafeterian är öppen under sommarskolan och mikrovågsugnar finns att tillgå.

sportlov

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

pantamera_avc_helsida
skridskodisco_helsida
centrum_host_helsida
spedition_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

funkisfest_helsida

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

connys_helsida
steningekompani_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

foraldranatverk_helsida
fritidsbanken_sportlov

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
skridskodisco_outsider
funkisfest_outsider
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
spedition_outsider
stentekompani_outsider
foraldranatverk_outsider