centrum_panorama_hostshopping
Foto: Sigtuna kommun

(S) kritiserar bristen på skollunch under sommarskolan

Socialdemokraterna är kritiska till att Arlandagymnasiet inte serverar skollunch under sommarlovsskolan. Något som Mattias Askerson (M) inte håller med om.

centrum_artikel_host

Det råder delade meningar om lunch på sommarlovsskola på Arlandagymnasiet. 200 elever uppges gå på sommarlovsskola enligt ett pressmeddelande från Socialdemokraterna.
– Det är urdåligt att den moderatstyrda nämnden, som dessutom går flera miljoner plus, inte sett till att eleverna får skollunch. Skolan ska vara kostnadsfri och det är den inte nu, säger Marie Axelsson (S) oppositionsråd.

Sommarlovsskolan pågår under två veckor och ger elever två extraveckor att klara betygen som är nödvändiga för att nå högskolebehörighet.
– Det är uppseendeväckande att gymnasieelever som går på sommarskola för att klara sina betyg inte erbjuds lunch. Moderaternas ordförande för utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, Mattias Askerson verkar inte ha koll. Att inte se till att eleverna får något så grundläggande som skollunch är dåligt. Särskilt i en tid som denna, när hushållen befinner sig i en mycket pressad ekonomisk situation, säger Emel Karakaya(S) 2:e vice ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Utbildning- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) håller inte med om kritiken. Anledningen till att det inte serveras lunch är för att lovskola på gymnasiet inte är obligatoriskt tillskillnad mot sommarlovsskola för grundskolan.
– Att Socialdemokraterna väljer att attackera mig som person istället för att fokusera på sakfrågan är anmärkningsvärt. Dessutom bygger deras argumentation på felaktigheter och okunskap. Vi har inte erbjudit skolmat tidigare, även under socialdemokratiskt styre för de i snitt ca 80 elever som deltar i sommarskolan. Elevkafeterian är öppen under sommarskolan och mikrovågsugnar finns att tillgå.

connys_helsida
mp_tack_helsida
centrum_host_helsida
brobygget_2024

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

pantamera_avc_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

fritidsbanken_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
brobygget_outsider
pantamera_out