centrum_panorama_hostshopping
Marie Axelsson (S) oppositionsråd

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

centrum_artikel_host

Socialdemokraterna anser att den borgerliga kommunledningen skär ner i och med besparingar på 27 miljoner kronor. Oppositionsrådet Marie Axelsson uppger att man ställt frågan om vad som ska skäras ner men utan någon respons. Socialdemokraterna lade själva ett eget budgetförslag där man vill anställa fler lärare i skolan och fler undersköterskor i äldreomsorgen.
– Välfärden måste kunna behålla personal, rekrytera nödvändig personal och fortsätta utvecklas. Det handlar också om respekt för de många hårt arbetande människor som varje dag sliter för att utbilda våra barn, stödja Sveriges äldre och vårda de sjuka, säger Marie Axelsson (S).

I deras budget finns 6-miljoner kronor avsatta för att införa 30 timmars förskola för barn till föräldralediga med syskon och arbetssökande. Något som plockades bort för några år sedan när den nuvarande kom till makten.
– Förskolan är den första pedagogiska verksamheten för barn som växer upp i Sigtuna kommun. Under kunnig vägledning lägger förskolan grunden för det livslånga lärandet, bidrar till barnets utveckling och stärker barnets språkutveckling, fortsätter Axelsson.

En tredje stor satsning är på den kommunala kulturskolan där det ska införas familjerabatt så att många fler familjer har råd att låta sina barn ta del av utbudet. Sommarjobbsgaranti införs också, likaså nolltaxa för ungdomsföreningar med bibehållna föreningsbidrag.

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
humbacken_helsida
centrum_host_helsida
moderat_pan_helsida
defacto_helsida
oppethus_helsida_2023

Tågvärdarna är kvar tillsvidare

Politik Tågvärdarna som skulle ha avskaffats på pendeltågen får vara kvar tillsvidare: - Det här är en stor seger för Vänsterpartiet, men framför allt för personalen på pendeltågen, kommenterar Anna Sehlin (V).´

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
nrh
oppethus_agy_2023_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
humbacken_outsider
connys
centrum_outsider_host