moderat_pan_nov

S: Bygg ny skola i Valsta

Socialdemokraterna ratar kommunledningens förslag att öppna upp Valstaskolan och vill istället se en ny skola i området.

centrum_artikel_host

Under fredagen bekräftade kommunledningen att man avser öppna upp Valstaskolan för Sagaskolans elever i åk F-6. Men Socialdemokraterna kommer inte ställa sig bakom beslutet.
– Skolbarnen i Valsta behöver en ny skola istället för att flytta in i den gamla Valstaskolan som Moderaterna nu beslutat. En ny skola signalerar handlingskraft och skulle bidra till en positiv utveckling i Valsta. Moderaternas beslut är ingen bra nyhet för Valstaborna, säger Marie Axelsson (S) oppositionsråd

”Kortsiktigt beslut”
Man kallar beslutet för kortsiktigt då Valsta är en ett riskområde och att skolan tidigare haft problem med rekrytering av lärare samt låga skolresultat.
– Beslutet att öppna Valstaskolan igen är oerhört kortsiktigt. Valstaskolan är inte ändamålsenligt utformad för dagens sätt att bedriva undervisning. En skola är inte bara en byggnad utan samlingsplats för kunskap och lärande. Beslutet känns inte seriöst med tanke på att det pågår öppen narkotikaförsäljning runt hörnet. Moderaterna verkar redan ha glömt varför partierna var eniga när skolan stängdes, fortsätter Axelsson.

advent_kyrka_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

defacto_helsida
moderat_pan_helsida
julmarknad_2022
vintermarknad_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

agy_oppethus

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
kyrka_outsider_advent
marknaden_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
centrum_outsider_host
connys
vintermarknad_outsider