vintermarknad_pan
Foto: Transportstyrelsen

Ryska Aeroflot vill landa på Arlanda

Ryska plan får inte flyga över EU sedan i måndags men Aeroflot har ansökt om att få landa på Arlanda rapporterar DN.

centrum_artikel_host

Dagens Nyheter skriver att ryska Aeroflot sedan i måndags ansökt om att få landa på Arlanda, vid hela åtta tillfällen. Förbudet för ryska plan inom EU:s luftrum trädde i kraft natten mot måndagen. Aeroflot ska ha hänvisat landningförfrågan gällande att hämta hem ryska medborgare.
–  De har hänvisat till den förordning som handlar om att tillåta humanitära flygningar och att det skulle handla om repatriering – att hämta hem strandsatta ryssar, säger Gunnar Ljungberg, avdelningsdirektör på Transportstyrelsen till DN.

Ryssland svar på EU:s förbud var att stoppa flyg från 36 länder att flyga över ryskt territorium. Samtliga EU-länder plus bland annat Kanada. Aeroflot kan inte flyga över stora delar av Europa och Nordamerika sedan även USA stängt sitt luftrum.

defacto_helsida
advent_kyrka_helsida
moderat_pan_helsida
vintermarknad_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
julmarknad_2022
agy_oppethus
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
ridskola_2020_outsider
vintermarknad_outsider
swedol_outsider
marknaden_outsider
connys
kyrka_outsider_advent
pantamera_out
centrum_outsider_host