Foto: Transportstyrelsen

Ryska Aeroflot vill landa på Arlanda

Ryska plan får inte flyga över EU sedan i måndags men Aeroflot har ansökt om att få landa på Arlanda rapporterar DN.

centrum_artikel_host

Dagens Nyheter skriver att ryska Aeroflot sedan i måndags ansökt om att få landa på Arlanda, vid hela åtta tillfällen. Förbudet för ryska plan inom EU:s luftrum trädde i kraft natten mot måndagen. Aeroflot ska ha hänvisat landningförfrågan gällande att hämta hem ryska medborgare.
–  De har hänvisat till den förordning som handlar om att tillåta humanitära flygningar och att det skulle handla om repatriering – att hämta hem strandsatta ryssar, säger Gunnar Ljungberg, avdelningsdirektör på Transportstyrelsen till DN.

Ryssland svar på EU:s förbud var att stoppa flyg från 36 länder att flyga över ryskt territorium. Samtliga EU-länder plus bland annat Kanada. Aeroflot kan inte flyga över stora delar av Europa och Nordamerika sedan även USA stängt sitt luftrum.

ica_helsida
wenngarn_jul_helsida
joes-helsida
slottsby_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

defacto_helsida
storemore_helsida
connys_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

centrum_host_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

pantamera_avc_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

slottsby_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
wnngarn_jul_outsider
connys
storemore_out
centrum_outsider_host
ica_outsider
nrh_sigtuna