moderat_pan_nov
Ian Swinhoe, vd för DSV Sverige och Anders Jonsson, vd på Rototilt Group AB inviger det nya lagret Foto: Pressbild

Rototilt flyttar in hos DSV i Rosersberg

Rototilt som tillverkar olika tillbehör till grävmaskiner har invigt sitt nya centrallager i Rosersberg som därmed flyttar ner från Vindeln.

centrum_artikel_host

Rototilt flyttade från Vindeln till Rosersberg med anledning av av det centrala läget och närheten till Arlanda vilket ska ge kortare ledtider, ökad flexibilitet och tillgänglighet. I Vindeln finns nu produktionen kvar medan centrallagret finns i Rosersberg.

Det nya centrallagret finns inne hos DSV och deras logistikanläggning. Rototilt har tillgång till 2500 kvadratmeter golvyta och 2000 pallplatser.
– Alla leveranser kommer att ske från Rosersberg. Det gör att vi kan renodla verksamheten i Vindeln till enbart produktion. För eftermarknaden innebär det nya lagret ökad tillgänglighet, större utbud och ökad servicegrad. I Vindeln skedde mycket manuellt, här får vi bättre kontroll då mycket är automatiserat och allt är spårbart, säger Jan Karlsson, eftermarknadschef på Rototilt

defacto_helsida
centrum_host_helsida

XPO redo för EU

Näringsliv Scandinavian XPO är redo för EU:s toppmöten som ska hållas under det första halvåret i år: - Vi är glada över att återigen få välkomna Regeringskansliet som en av våra kunder och ser fram emot att erbjuda dem vår högkvalitativa service och moderna faciliteter, säger Anna Bauer, VD för Scandinavian XPO.

connys_helsida
oppethus_helsida_2023

Padelhall blir fälglager

Näringsliv Padelboomen är över och på flera håll i landet har hallar lagts ner, nyligen stängde We Are Padel i Rosersberg och hallen köps nu av ABS Wheels.

humbacken_helsida

Höjda avgifter för flyget

Näringsliv Avgiftshöjningar inom flyget trädde i kraft 1 januari: - Efter pausad höjning av avgifterna för flyget under 2021, på grund av pandemin, har avgifterna sedan bara fortsatt att öka för en bransch som fortsatt är under hårt tryck av pandemin och omställningen, så även för 2023, säger Fredrik Kämpfe, branschchef Transportföretagen Flyg.

pantamera_avc_helsida

Ny Hållbarhetschef hos Arlandastad Group

Näringsliv Anna Stenströmer har rekryterats till Arlandastads Group som Hållbarhetsansvarig: - Jag brinner för ny teknik, nya idéer och nya sätt att tänka för en hållbar framtid, säger Anna Stenströmer i ett uttalande.

moderat_pan_helsida

RC storsatsar på Arlanda

Näringsliv RC Chocolat och Pâtisserie som haft två enheter på Arlanda kommer att öppna ytterligare fem: - Vår målsättning är att skapa mervärde på flygplatsen där vi vill erbjuda en unik smakupplevelse, med en effektiv och personlig service till alla som är på väg. RC ska vara den naturliga och goda mötesplatsen för alla resenärer på Arlanda, säger Charlotta Söör, grundare och delägare av RC.

UF-företag till Näringslivsdagen

Näringsliv Sigtuna kommuns Näringslivsdag på XPO bjuder också in kommunens många UF-företag: - Det ska bli jätteroligt att ha unga entreprenörer på plats tillsammans med alla etablerade företag i kommunen.

Karl Eklund ny flygplatschef

Näringsliv Swedavia har utsett Karl Eklund till ny flygplatschef för Arlanda: - Det är en viktig rekrytering som har landat. Jag är väldigt glad över att kunna hälsa Karl välkommen till Swedavia i början av nästa år, säger Peder Grunditz, COO för International Airports, på Swedavia.

Resenärerna ökade med 40 procent

Näringsliv Arlanda noterade 1,5 miljoner resenärer under november: - Vi kan konstatera att flygresandet fortsätter att återhämta sig under november månad. Detta trots det osäkra omvärldsläget med ökade levnadskostnader och att efterfrågan under november normalt sett är en förhållandevis svagare månad, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
humbacken_outsider
pantamera_out
connys
nrh
swedol_outsider
oppethus_agy_2023_outsider
ridskola_2020_outsider