centrum_panorama_hostshopping
Vad tycker du? Rösta i Mötesplatsen i ValstaFoto: Sigtuna kommun

Rösta fram det nya Kultur- och aktivitetscentret

Nu har Sigtuna kommun tagit fram fyra förslag för hur det nya Kultur- och aktivitetscentret kan se ut i Valsta.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har låtit fyra arkitektkontor ta fram varsitt förslag till Kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Skisserna finns utställda på mötesplatsen i Valsta Centrum där man även kan rösta på det förslag man tycker är bäst. Rösterna från invånarna ska sedan vägas in när juryn bestående av tjänstepersoner och politiker ska fatta beslut om vinnare.
– Ambitionen är att skapa en inbjudande mötesplats som erbjuder kultur, fritidsaktiviteter och service för kommuninvånare och besökare i alla åldrar. Kultur- och aktivitetscentret ska bidra till ett levande, tryggt och hållbart Valsta, som i sin tur kommer att gynna hela Sigtuna som attraktiv kommun att besöka, bo och verka i, skriver Sigtuna kommun på sin hemsida.

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

defacto_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

humbacken_helsida
connys_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
moderat_pan_helsida
oppethus_helsida_2023
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
oppethus_agy_2023_outsider
nrh
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
humbacken_outsider