kyrka_advent _pan
Roberto Rufo GonzalezFoto: Pressbild

Rosersbergare kan prisas med miljöpris

Rosersbergaren Roberto Rufo Gonzales företag Consupedia kan vinna Food Planet Prize vilket är världens största miljöpris.

centrum_artikel_host

Consupedia har tillsammans med forskare vid KTH och Högskolan Dalarna skapat världens största och mest detaljerade databas för hållbarhetsinformation om livsmedel. Just nu finns det 250 000 produkter och nitton hållbarhetsparametrar som visar påverkan på miljö, hälsa och rättvisa. Consupedia har utvecklat ett antal tjänster där aktörer kan få hjälp att fatta beslut kring livsmedel. Exempelvis app för konsumenter, butiksstöd för grossister och detaljister samt tjänst för restauranger och storkök.

Nu har Consupedia som grundades av rosersbergaren Roberto Rufo Gonzalez nominerats till världens största miljöpris Food planet prize. Tio finalister har valts ut och bland de nominerade finns exempelvis ett textilbaserat kolkärl, nya återvinningstekniker av näringsämnen och ett solcellsdrivet kylrum.
– Det gör mig väldigt glad att hållbarhetsinitiativ uppmärksammas på det här sättet. Människan har alltför länge valt att inte se sin påverkan på världen, men vi är ju inte blinda bara för att vi valt att blunda. När vi öppnar ögonen ligger förändringen runt hörnet, säger Roberto Rufo Gonzalez.

I juryn sitter bland annat klimatforskaren Johan Rockström och stjärnkocken Magnus Nilsson samt en del andra forskare. Vinnarna utses i november.
– Det här betyder mycket för oss. Jag kan inte tänka mig en bättre puff i ryggen för vårt arbete att skapa ett transparent livsmedelssystem och vår vision att göra detta på global skala, säger Roberto Rufo Gonzalez, CEO och grundare av Consupedia.

Nya food hall får pristak

Näringsliv I vad som beskrivs som en största kommersiella satsningen på Arlanda någonsin kommer det att finnas en food hall: - Resenären ska enkelt kunna ta del av ett varierat matutbud med smaker från olika delar av världen och utbudet ska tillgodose alla de olika typer av behov som resenärerna kan tänkas ha oavsett tid på dygnet, berättar Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning, på Swedavia.

vintermarknad_helsida
moderat_pan_helsida

Stort intresse för julmarknaden

Näringsliv Sigtuna Julmarknad startar igen söndag 27:e november och intresset uppger vara stort efter pandemin: - Det har varit ett väldigt högt tryck på årets marknadsplatser. Det är så roligt att se hur uppskattad och efterlängtad marknaden fortsätter att vara av både knallar och besökare, säger Annica Jansson, vd Destination Sigtuna.

Norwegian storsatsar på Arlanda i sommar

Näringsliv I Norwegians sommarprogram finn ett 50-tal linjer från Arlanda: - Vi är glada över att kunna presentera ett gediget program för nästa sommar. Förra sommarsäsongen visade på en stor reslust i de nordiska länderna och vi förväntar att den trenden fortsätter under 2023, säger Magnus Maursund, Norwegians koncerndirektör för Network, Pricing & Optimisation.

defacto_helsida
dackskifte_helsida
advent_kyrka_helsida
pantamera_avc_helsida
agy_oppethus
centrum_host_helsida
julmarknad_2022

Näringslivsmässa arrangeras i december

Näringsliv Sigtuna kommun bjuder in till en ny näringslivsmässa i Scandinavian XPO i december: - Vi vill kunna erbjuda ett av Sveriges bästa företagsklimat. Det kan vi bara få genom att ha en bra dialog och kontakt med våra företag, säger Annika Bröms, näringslivschef i Sigtuna kommun.

connys_helsida

Sigtuna kommuns företagsklimat fortsätter neråt

Näringsliv Svenskt Näringsliv rankar Sigtunas företagsklimat på plast 81 i landet av 290 kommuner: - Förändringarna sedan förra året är överlag små i Sigtuna. De tydligaste förbättringarna kan vi se i kommunens upphandling och i konkurrens från kommunens verksamheter, säger Olle Karstorp, regionchef Svenskt Näringsliv Stockholm.

Skincity har flyttat in i nya lokaler i Rosersberg

Näringsliv Ett år efter att spadtaget tagits för Skincity har företaget nu flyttat in: - Med bra planering och förberedelser, lyckades vi packa ner det gamla lagret efter stängning den 19:e juli. Under den 20:e juli, som för övrigt var årets varmaste dag, jobbade alla hårt med att få upp samtliga 70.000 produkter på hyllorna, för att vi sedan dagen därpå skulle kunna serva kunderna som vanligt, säger VD Sofie Jacobsson, Head of Supply Chain & Customer Service.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

kyrka_outsider_advent
nrh
swedol_outsider
vintermarknad_outsider
marknaden_outsider
centrum_outsider_host
dackskifteoutsider
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out